Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waarom de farmasector altijd zal worstelen met zijn imago

Bruine zeep, dát lijkt er te liggen op het voetstuk van de farmabedrijven. De ene dag worden ze bejubeld om de snelle ontwikkeling van een vaccin, de volgende dag tuimelen ze van die piëdestal: te traag, te duur, te weinig transparant. Vanwaar die eeuwige spanning tussen publiek en 'pillendraaiers'?

9 reacties

 • Freddie Heremans

  1 maand geleden
  Het moge duidelijk zijn : de landen die het meest betaalden voor de vaccins, krijgen het eerst geleverd. De E. U. heeft goedkopere deals afgesloten met de farmabedrijven en krijgen hun bestellingen maar mondjesmaat aangeleverd. Israel staat al heel ver in het inenten... U. K. ook. Ze kochten vaccins aan veel hogere tarieven dan fe E. U.
 • katleen verbrugge

  1 maand geleden
  Wat fe meeste mensen vergeten is de ontwikkelingskosten, de grote verantwoordelijkheid , de producten, en die mensen die er allemaal werken dat dit ook betaald moet worden om.niet te vergeten een bedrijf moet winst maken want als het verlies maakt dan sluit het gewoon.
 • Ivo Vandeneynde

  1 maand geleden
  Farmaceutica is één grote maffiabende die alleen tot doel heeft zo veel mogelijk winst maken. Eerst geld krijgen van de EU voor onderzoek en dan nog eens woekerprijzen vragen om torenhoge winsten te maken. De idee zou moeten zijn dat de farmaceuticabedrijven gezien worden als deel van de medische wereld: je bent er om mensen te helpen en te genezen. Winst maken is oké, en is zelfs goed maar de core-business en uitgangspunt moet zijn:"mensen genezen". Niet als eerste doel winst maken.
 • Patrick De pauw

  1 maand geleden
  Farmabedrijven willen hopen winst uit de miserie van mensen halen wat kan hen het schelen dat u sterft
 • Thérèse Reczkowski

  1 maand geleden
  Farma draait alleen om massa winsten en wie het meest betaald meer niet
 1. Man loopt dwars door glazen deur zijn hond achterna
  Play

  Man loopt dwars door glazen deur zijn hond achterna

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven