Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

Waarom België tóch voor leeftijdsgrens koos: "Eén dode na AstraZeneca-prik is blijkbaar erger dan de 30 Covidoverlijdens per dag”

Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) raadt dan wel aan gewoon verder te prikken, toch kiest België om AstraZeneca - tijdelijk dan toch - alleen toe te dienen aan 56-plussers. Is ons land nu tòch gezwicht onder druk van de ‘voorzichtige aanpak’ van onze buurlanden? “De vaccinatiemotivatie in Wallonië was al zo laag omdat ze daar op het nieuws hoorden dat oudere Fransen geen spuit van AstraZeneca meer kregen.”

207 reacties

 • Lisa Carpentier

  1 week geleden
  Gelukkig dat onze regering nog iets met zijn burgers inzit en het beleid aangepast heeft. Het immuunsysteem van ouderen zal niet zo fel reageren als dat van jongeren. Had het van het EMA afgehangen, was er niets veranderd. Maar denk maar niet dat die van het EMA AZ nemen, neen, die nemen Pfizer. Zo schijnheilig. En let op: het Jansen-vaccin heeft ook als hoofdbestanddeel adenovirus, dat kan dus ook bloedklonters veroorzaken. Pfizer, Moderna en Curevac zijn MRNA-vaccins.
 • Jean-Pierre Van Nylen

  2 weken geleden
  Ook van Johnson&Johnson worden nu al bijwerkingen als trombose voorspeld.Dus stop met die heksenjacht.
 • linda Hofkens

  2 weken geleden
  Laat iedereen zijn keuze en beslissing ook diegenen die AZ wél wensen. Dat er een lijst wordt aangelegd van degenen die AZ per direct willen en geef het hen ook meteen. De anderen die het niet willen krijgen dan een ander vaccin. Iedereen content.
 • rudy van dam

  2 weken geleden
  1 dode na Astrazenecaprik is erger dan 30 Covid19 overlijdens per dag? Neen .... tot het jou zelf of één van je naasten overkomt. Dan vind ik het wel erger dat je overlijdt aan het geneesmiddel dan aan de ziekte zelf!
 • Paul picavet

  2 weken geleden
  Belachelijke!! Blijkbaar telt één leven voor hem niet? Trouwens ook niet voor onze regering. Als met zoveel doden ėén mens kan redden moet je blij zijn. Zeker als er nu extra vacins voorhanden zijn. Voor dergelijke personen, parma en politiekers is mensenleven gewoon een statistiek geworden. Tot het hun kinderen of familie teft.ik raad bij deze aan eens te onderzoeken hoeveel mensen er dagenlijks sterven door medicatie/vacinatie. Gewoon verbieden, zo red je met ZEKERHEID levens.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw