Er wordt nagedacht over hoe kerst gevierd zal worden, maar ook over wat er daarna mogelijk zal zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt nagedacht over hoe kerst gevierd zal worden, maar ook over wat er daarna mogelijk zal zijn. © ANP

Vrijdag overleg over heropening winkels en kerst: we zullen nog wat langer op onze tanden moeten bijten

Kunnen de winkels straks weer open? Hoe vieren we kerst? En hoe gaan we nadien leven met het coronavirus? Over die kwesties komt het Overlegcomité eind deze week samen. Het wordt vooral een verhaal van blijven volhouden, en de bevolking lijkt bereid te volgen.

41 reacties

 • Erik Noerens

  2 maanden geleden
  Het winkelen op zich is ok maar men brengt terug mensen samen in de winkelstraten,op de trein,op de tram,op de bus...dat is nu net het probleem.
 • Marleen Vandevelde

  2 maanden geleden
  Patric Wuyts : het is precies andersom.  Doordat de maatregelen hier te extreem zijn, wil/kan niemand in België die voor lange tijd volhouden.  Vraag maar eens aan een Nederlander of een Duitser.  Ze zeggen allemaal dat ze dit ook niet zouden volhouden.  En... als er moet gewinkeld worden op afspraak, zal het aantal personen sowieso niet overdreven kunnen zijn.  De hoogste tijd om winkels, kappers, enz... de kans te geven om nog iets te redden van hun jaar.  Ik gun het hen van harte. 
 • Ruddy Dooms

  2 maanden geleden
  En met de conditie dat bij een 3de golf geen financiële compensatie meer gegeven wordt. 
 • Victor Coekaerts

  2 maanden geleden
  Wil of kan iemand mij eens verklaren waarom een hondenkapsalon een contactberoep is? Telkens de haarkappers moeten sluiten is het eveneens bingo voor de honden. Enig protest en/of vragenuurtje hierover wordt steeds ontweken. Mag het niet van d mensenkappers die zich dan achtergesteld voelen? Mijn viervoeter dankt in ieder geval de schuldigen voor het bodemloze gevoel van dierenliefde. 
 • Els Dhondt

  2 maanden geleden
  Als we niet versoepelen gaan we bij de buren shoppen die versoepelen wel allemaal. Ik ben het online beu en wil fysiek enkele dingen uitzoeken. Ook onze zelfstandigen hebben nood aan versoepeling. Niet op afspraak aub want dat is gedwongen shoppen.
 1. Professor Devroey ziet heil in hotelquarantaine voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Professor Devroey ziet heil in hotelqua­ran­tai­ne voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Volgens Dirk Devroey, decaan Geneeskunde en Farmacie aan de VUB, is het sluiten van de grenzen momenteel de meest eenvoudige oplossing om nieuwe geïmporteerde gevallen van het coronavirus te vermijden. Bovendien zou het geen slecht idee zijn om in ons land een hotelquarantaine in te voeren voor burgers die hier besmet geraken met Covid-19. Dat zegt hij vanavond in Terzake.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel