Kevin Marichael, Margo Koekoekx en Arno Van de Velde trokken de schoolpoort definitief achter zich dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Marichael, Margo Koekoekx en Arno Van de Velde trokken de schoolpoort definitief achter zich dicht. © RV/Photonews

Voor deze leerkrachten is Weyts te laat, zij verlieten de klas: “Mooi loon. Veel vakantie. En toch was ik ongelukkig”

Of een fietsvergoeding of een eigen laptop zorgen voor meer werkvreugde vooraan in de klas? Afwachten. Minister Ben Weyts (N-VA) heeft er zijn plan voor klaar, maar voor deze drie ex-leerkrachten komt hij te laat. Zij sloegen de schoolpoort achter zich toe en werden agent, cartoonist of zelfs journalist. "Het schoolsysteem is zó oneerlijk." Maar hoe zit dat nu eigenlijk met dat salaris van een leerkracht?

57 reacties

 • Gino Denil

  11 uur geleden
  Hebben ze daarom het onderwijs verlaten, Jens van den Broeck. Omdat ze te veel verdienen. Hoe nobel van hen om aan een hongerloon in de privé te gaan werken.
 • Jens van den Broeck

  23 uur geleden
  Bewijst nog maar eens hoeveel leerkrachten verdienen. 4 maand verlof, dubbel pensioen, brutolonen om 'u' tegen te zeggen.. daar kan de privé alleen maar van dromen.
 • Ghislain Claerbout

  1 dag geleden
  Jonge leerkrachten komen enkel enige uurtjes aan de bak als de vast benoemde zijn ziektedagen consumeert. Allemaal voordelen destijds afgedwongen door de vakbonden en goedgekeurd door ministers met gulle hand voor stemmen gewin. Het onderwijs is te vergelijken met de steenkoolmijnen in Wallonië destijds. Veel geld gekost maar het bleef een zwarte put. Onderwijs in niet te managen omdat er veel te veel heilige huisjes moeten sneuvelen. Tonnen respect voor de startende jonge leerkrachten!
 • Jo Peeters

  1 dag geleden
  Het zou beter zijn dat als een leerkracht voor welke reden ook haar klas verlaat en die leerkracht moet vervangen worden, dat de nieuwe leerkracht blijft zolang die wil blijven. De leerkracht die enkele weken weg was mag dan anderen vervangen enz... Het zou dan rap gedaan zijn met weken aan een stuk op ziekte verlof te gaan.
 • Josée Haegens

  1 dag geleden
  Jammer mijn kleindochter ook van de een school naar de andere’ doet het met hart en ziel, je begint je kindjes te kennen’ ze moeten leren rekenen en lezen, 1ste leerjaar, niet te onderschatten, en half weg , schooljaar, komt de leerkracht terug’ en moet klasje terug afgeven, ze zou zo graag eigen klas hebben, hoe lang hou je dat vol , en ze hebben leerkrachten te kort, hoe erg is dat , voor zoveel jonge mensen, die het beste van zichzelf geven, om hun kindjes alles te leren, heel triestig .