Aan de woning in Gullegem waar het gezinsdrama zich afspeelde, werden zaterdag bloemen neergelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de woning in Gullegem waar het gezinsdrama zich afspeelde, werden zaterdag bloemen neergelegd. © Hans Verbeke

Verslagenheid in Gullegem groot na gezinsdrama dat moeder en dochter het leven kost: “Veroordeel niet, maar zorg voor elkaar”

GullegemHet gezinsdrama waarbij een moeder vrijdag haar jarige dochter (17) doodstak en daarna uit het leven stapte, veroorzaakt veel beroering in de Wevelgemse deelgemeente Gullegem. “Zo’n voornaam en enthousiast meisje, niet te vatten”, klinkt het. Ook burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) is diep onder de indruk. “Laat ons vooral goed voor elkaar zorgen”, zegt hij. “Daar hebben we in deze sombere tijden meer dan nood aan.”

 1. Trend van dalende coronacijfers zet zich door in Zuid-West-Vlaanderen, ook in woonzorgcentra klaart hemel beetje op
  Zuid-West-Vlaanderen

  Trend van dalende coronacij­fers zet zich door in Zuid-West-Vlaanderen, ook in woonzorg­cen­tra klaart hemel beetje op

  De trend van dalende coronacijfers zet zich door in Zuid-West-Vlaanderen. De nieuwste weekcijfers van donderdag 19 tot en met woensdag 25 november melden 552 positieve gevallen. “Een daling van 31 procent, in vergelijking met zeven dagen geleden. Goed nieuws”, zegt Philippe De Coene (sp.a), voorzitter van de welzijnsintercommunale W13. Ook in de woonzorgcentra klaar de hemel een beetje op. Zo zijn er in de rusthuizen van Zorg Kortrijk nog 79 bewoners en personeelsleden besmet. Tien dagen geleden waren er dat nog 196. Slechts vijf van hen vertonen symptomen.
 1. 400.000 euro voor beveiliging E17-snelwegparkings tegen transmigratie en seks in bosjes, aan wijk Rodenburg en stadsgroen Marionetten
  Marke

  400.000 euro voor beveili­ging E17-snelwegpar­kings tegen transmigra­tie en seks in bosjes, aan wijk Rodenburg en stadsgroen Marionet­ten

  Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) trekt 400.000 euro uit voor het beter afsluiten van beide snelwegparkings langs de E17 in Marke. De ingrepen kaderen in de aanpak van problemen met transmigranten. Mensen hebben ook seks in de bosjes nabij de parkings en laten er gebruikte condooms achter. Er is ook sprake van druggebruik en truckers die hun behoefte doen in de bosjes. De ingrepen op de E17-parkings in Marke zijn in 2021 gepland.
 2. Tripel LeFort wint derde gouden medaille: “Het wordt internationaal gewaardeerd”
  Bellegem

  Tripel LeFort wint derde gouden medaille: “Het wordt internatio­naal gewaar­deerd”

  Tripel LeFort pakt goud op de Brussels Beer Challenge 2020 voor Best Belgian Style Tripel, twee jaar nadat Tripel LeFort al goud scoorde op de World Beer Awards en de World Beer Cup. “Het in 2016 gelanceerde bier wordt nationaal en internationaal enorm gewaardeerd tijdens blinde proeverijen”, zegt Nicolas Degryse, woordvoerder van Omer Vander Ghinste. De brouwerij in Bellegem lanceerde vorige week ook het nieuwe speciaalbier OMER. Brut Nature.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona