Of en in welke vorm de horeca op 1 mei zal mogen openen, is nog maar de vraag. Voor viroloog Steven Van Gucht komt die datum mogelijk nog te vroeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Of en in welke vorm de horeca op 1 mei zal mogen openen, is nog maar de vraag. Voor viroloog Steven Van Gucht komt die datum mogelijk nog te vroeg. © ANP

Van Gucht: “Horeca heropenen op 1 mei riskeert te vroeg te zijn”

Het Overlegcomité van woensdag krijgt alweer verschillende katten te geselen. Kunnen buitenlandse reizen vanaf volgende week maandag effectief opnieuw worden toegestaan? Blijven de kappers nog langer gesloten? En wat nu met de horeca? Ook het buitenplan ligt op tafel: opnieuw een terrasje, of met tien in de plaats van vier in openlucht afspreken? Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt voor te veel en te snelle versoepelingen, zeker nu het onderwijs al grotendeels kan heropenen. “Toegegeven, enkele weken geleden was ik hier positiever over.”

102 reacties

 • Guy Verschelden

  2 maanden geleden
  Laat de scholen dicht en doe de rest open. Denk eens aan het werkvolk en niet aan de jeugd zoals altijd.
 • Palmira Scolozzi

  2 maanden geleden
  Horica open laten gaan 1mei en laten testen vooraleer ze gaan eten en een negatief test voorleggen .Zo hetzelfde met buiten evenementen sneltest laten doen en zo stilletjes opgang laten komen .Tis duidelijk dat het niet van de horica is die besmettingen.Maar door dat jullie alles dicht houden doen mensen hun eigen gusting en lockdown feesten en vooral de jongeren ze zijn het beuh.
 • sonia lauwers

  2 maanden geleden
  Mevr. Van Eester, heel veel mensen winkelen met 2, vooral in de supermarkten, dat is het probleem en wie minder mobiel is, mag met 2 winkelen. Als men hen erop wijst, wordt men uitgescholden en de politie doet er niets aan.
 • Bart Van Gool

  2 maanden geleden
  Onbegrijpelijk, gooi de boel toch open. Buiten wordt er zo goed als niemand besmet. De besmettingen gebeuren binnen en vooral door de handen. Tankstations, openbaar vervoer, winkels , banken...
 • Erik Bulté

  2 maanden geleden
  Ik zou zeggen: Hou nog even vol! Tot volgend jaar 1 mei zou ik voorstellen.