Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

Uitbater maakt restaurants Covid-veilig met eenvoudig systeem: “Zo wordt binnen even veilig als buiten”

Een groep restaurants werkt een systeem uit waardoor binnen eten onder even veilige omstandigheden zou kunnen verlopen als buiten op het terras. “Al maanden zoeken we naar een oplossing en nu denken we ze gevonden te hebben.” De uitbaters willen zo snel mogelijk een test organiseren. Professor bouwfysica Bert Blocken reageert enthousiast. “Dit soort projecten verdient navolging.”

42 reacties

 • david Willems

  1 maand geleden
  Covid veilig gaat niet nooit
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Covid veilig kan je het nooit 100% maken maar het is goed dat mensen deze initiatieven nemen, alleen moet m'n het dan wel overal toepassen voor m'n dit kan gebruiken om te versoepelen. Het enige wat zekerheid kan geven zijn de vaccinaties maar waar blijven die???
 • Koert Vynckier

  2 maanden geleden
  Covid-veilig is een groot woord. Veiliger ok, maar 100% veilig zal het nooit zijn. Als daar een superverspreider binnen zit te eten en te praten met iemand uit zijn of haar bubbel, dan kom ik daar toch liever niet binnen. In combinatie met andere maatregelen kan het wel helpen.
 • Annie Vancauteren

  2 maanden geleden
  De heren die nu de touwen in handen lijken te hebben zullen na het beëindigen van het schaakspel in de zelfde doos belanden Niet vergeten Mijnheer Van Ranst
 • Rozemieke Fritz

  2 maanden geleden
  Horeca kan perfect ook binnen veilig werken. Hoe moet het met horeca die geen terras hebben? De enigen die "verlucht" moeten worden, zijn de onbekwame ministers en virologen in dit geval.
 1. Gemiddeld 30 Belgen krijgen dagelijks een hartstilstand, slechts 10 procent overleeft
  5

  Gemiddeld 30 Belgen krijgen dagelijks een hartstil­stand, slechts 10 procent overleeft

  In ons land krijgen dagelijks gemiddeld dertig mensen een hartstilstand. Dat meldt de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA). Iets minder dan 10 procent van de mensen overleeft dit. Dat komt door een gebrek aan onmiddellijke en geschikte interventie. Volgens de vereniging van Belgische cardiologen is het bijgevolg van primordiaal belang dat hartpatiënten op tijd hulp krijgen. Met een betere kennis van levensreddende technieken zou het overlevingspercentage volgens BeHRA tot 20 procent stijgen en zouden jaarlijks 1.000 mensen meer kunnen worden gered.

Wetenschap & Planeet