Filosoof Ignaas Devisch (50).
Volledig scherm
PREMIUM
Filosoof Ignaas Devisch (50). © Wouter Van Vooren

Tweedeling dreigt tussen gevaccineerden en rest van bevolking: "Als 20 procent gevaccineerd is en de zomer opnieuw gevangenis wordt, vrees ik dat we het kot gaan afbreken”

Arm versus rijk. Jong versus oud. Blank versus gekleurd. Man versus vrouw. Aan tegenstellingen geen gebrek in onze maatschappij. Daar komt - een beetje afhankelijk van het tempo waarmee de bevolking het spuitje krijgt - binnenkort nog eentje bij: gevaccineerd versus niet gevaccineerd. “Uiterlijke symbolen die duidelijk maken dat iemand gevaccineerd is: laat ons daar heel ver van weg blijven”, zegt filosoof Ignaas Devisch (50). Hoe moet dat dan, met al die mensen die wel beschermd zijn tegen Covid-19? Mogen zij méér dan de anderen in de wachtrij? Of moeten ze, zoals het adagium van overheid en experten luidt, wachten op de rest voor ze hun normale leven kunnen opnemen?

193 reacties

 • Jan Van de Velde

  4 weken geleden
  Alle Belgen zijn gelijk voor de wet, meneer Devisch, alle filozofen ten spijt: degenen die ingeënt zijn, zijn aan alle regels en maatregelen m.b.t. COVID onderworpen waaraan ook de overige inwoners van België onderworpen zijn. Iedereen krijgt ook zijn beurt voor inenting. Er is dus geen enkel onderscheid. En als er amokmakers willen opstaan, kan men nog altijd beroep doen op de gewapende macht. Is ooit al gebeurd en kan nu ook.
 • bob jansens

  4 weken geleden
  die tweedeling (discriminatie) is al een feit: 80 plussers die nog thuis wonen kunnen geen vaccin krijgen...
 • Luc Boeckx

  1 maand geleden
  Waar zit Beke met zijn inspuitingen!? Hij had wel een grote mond een paar weken terug, maar nu ziet of hoort men hem niet!?
 • Philippe Thooth

  1 maand geleden
  Nu is het de Britse variant, straks de Zuid-Afrikaanse en daarna de Braziliaanse ... Met andere woorden ; Geraken we er toch nooit van af !!
 • Planckaert J

  1 maand geleden
  er is maar 1 oplossing : sneller vaccineren! 24 op 24 in 3 ploegen, 7 op 7 . ofwel enkele zondagen zoals verkiezingen in elke gemeente . Het VK heeft er al 6 miljoen gevaccineerd, in Belgie 180000 !.. In belgie kan men blijkbaar niets organiseren.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch