Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Terrassen open tot 23 uur? Burgemeesters en politie willen mensen zo lang mogelijk op café houden

Hoe laat zullen de terrassen dichtgaan als ze openen op 8 mei: 20u, 21u30 of 23u? Het Overlegcomité beslist vrijdag, maar burgemeesters Bart De Wever (Antwerpen, N-VA) en Dirk De fauw (Brugge, CD&V) pleiten alleszins voor de laatste optie. “Als je ze te vroeg sluit, volgen er gegarandeerd feestjes in parken.”

6 reacties

 • Rudy Van Daele

  4 weken geleden
  als burgemeesters deze maatregelen willen lanceren zal de horeca pas open kunnen gaan na september. Nu komt hun kortzichtigheid goed in beeld. (verkiezing voorbereiding is volop aan de gang)
 • eddy van loon

  4 weken geleden
  Geen horeca voor nieuwjaar2022
 • Guido Verlinden

  4 weken geleden
  Voor de volksgezondheid en de veiligheid gaan we nog een maandje wachten.
 • Etienne De Bondt

  4 weken geleden
  Zonder handhaven van een avondklok één uur na sluiting, kan men de terrassen niet veilig openen. Men zal altijd onafhankelijk van een bepaald sluitingsuur bijeen kruipen, op banken, in parken, aan de kaaien, thuis. Avondklok is essentieel om het veilig te houden.
 • Marc Schoensetters

  4 weken geleden
  Of de terrassen nu sluiten om 20 of om 23u, er gaan altijd consumenten zijn die blijven hangen en voor overlast zorgen. Hoe later de terrassen open blijven, hoe later de overlast. Politiekers, want dat zijn burgemeesters, zijn weeral heel kortzichtig en populistisch. Ze verplaatsen heel graag het probleem. Weet dat jongeren, 20tigers en ook 30tigers pas om middernacht beginnen te fuiven. Dus zal 23u nog te vroeg zijn.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar