Luc Bellings op bezoek bij de bekendste frietkoten. Rechts: de frietjes en curryworst die een 10 op 10 kregen.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings op bezoek bij de bekendste frietkoten. Rechts: de frietjes en curryworst die een 10 op 10 kregen. © Jan De Meuleneir / Photo News

Sterrenchef Luc Bellings bezoekt bekendste frietkoten van het land: “Wie dit opeet, heeft er ‘s avonds nog ‘plezier’ van”

Ook in lockdowntijden lust de Vlaming wel eens een frietje en een curryworst speciaal. Maar waar is het nu écht de moeite om te gaan aanschuiven? Sterrenchef Luc Bellings bezocht voor ons de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden en Brussel, en stelt vast dat geen enkele frituur erin slaagt om ze allebei perfect klaar te maken. “Waar de friet top is, is curryworst vaak flop.” Toch heeft hij één perfect bakje friet gevonden en één curryworst speciaal die een 10 op 10 verdient.

25 reacties

 • Popelier Frank

  2 maanden geleden
  Waarom gaan ze altijd testen in de steden ,is gericht op de toerist die brol ook smakelijk vind.En inderdaad de beste frituren vind je in de dorpen.
 • Ronny Cuypers

  2 maanden geleden
  er gaat niks boven zelf bakken. Vers natuurlijk, en tussen de twee bakbeurten voldoende laten afkoelen. Altijd een tien.
 • Peter Debrouwer

  2 maanden geleden
  En zo gaat hij dag in dag uit wel ergens gratis eten ! Logisch als je eigen kost niet te vreten is !
 • Jean Leemans

  2 maanden geleden
  Sven en Mathieu: nagel op de kop! In de grootsteden zijn de frituren van hetzelfde niveau als de toeristenvallen met de fotomenu’s... In de dorpen zijn )afgezien van sommige frietchinezen ) de frituren VEEL beter,
 • Jan Verplancken

  2 maanden geleden
  Wat een review is dit? Schoenmaker, blijf bij je leest. (En dan zagen dat men te veel saus geeft. Awel... ik heb dat graag, mag het?)
 1. “Ik zou dit nooit kant-en-klaar kopen, want het is een heel simpele saus om zelf te bereiden”: tv-kok Loïc proeft zoetzure sausen uit de supermarkt
  PREMIUM

  “Ik zou dit nooit kant-en-klaar kopen, want het is een heel simpele saus om zelf te bereiden”: tv-kok Loïc proeft zoetzure sausen uit de supermarkt

  Iedereen kent het gerecht: varkensvlees of kip met zoetzure saus en rijst van bij de Chinees. Maar dit ‘Chinese’ gerecht zal je nergens in China vinden. Laat staan dat wat wij hier kant-en-klaar als zoetzure saus kopen typisch Chinees zou zijn. TV-kok Loïc Van Impe legt voor de ‘Wereldreis in je keuken’-challenge uit welke tradities uit de Chinese keuken wel in zoetzure saus zitten, proefde de kant-en-klare zoetzure sauzen uit bokalen en geeft tips om de saus zelf te maken.
 2. Sven Ornelis deelt het recept voor zijn favoriete familiegerecht: “Roger Van Damme gaf onze appeltaart zelfs heuse sterren-make-over”
  PREMIUM

  Sven Ornelis deelt het recept voor zijn favoriete familiege­recht: “Roger Van Damme gaf onze appeltaart zelfs heuse ster­ren-ma­ke-over”

  Sven Ornelis kookt graag en goed. Dat kun je lezen op zijn leuke blog ‘De would-be chef’, waarop hij de lekkerste recepten deelt met zijn publiek. Het koken kreeg hij mee van thuis uit. Eerst en vooral van zijn moeder, Anny, maar zeker ook van zijn grootmoeder: mémé Julia. Haar appeltaart is de grote favoriet. Hoe je die zelf kan maken, verklapt hij samen met zijn moeder in onze nieuwe rubriek ‘Het recept van grootmoeder’.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel

Geld