De politie houdt een groep van mogelijke transmigranten aan op de E19. Beeld van eind vorige maand.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie houdt een groep van mogelijke transmigranten aan op de E19. Beeld van eind vorige maand. © © Marc De Roeck

Sammy Mahdi (CD&V) wil hardleerse sans-papiers uit huis laten plukken

Staatssecretaris voor Asiel Sammy Mahdi (CD&V) legt vandaag op de tafel van de federale regering een migratienota voor de aanpak van uitgeprocedeerden. Mahdi durft ook de ‘gevaarlijke’, wat controversiële paden te bewandelen, maar om tot een deal te komen, zal hij wel eerst rechts en links moeten verzoenen. Dit zijn de krachtlijnen.

90 reacties

 • Francois Jonckheere

  2 weken geleden
  Voorstel : misschien asielaanvragers tijdens de procedure in een gesloten opvangcentrum onderbrengen (er staan nog kazernen vrij en genoeg andere grote gebouwen). Op het einde van de proceduren wanneer asiel wordt afgewezen geen briefje geven met verzoek het land zo spoedig mogelijk te verlaten, maar begeleid hen onmiddellijk naar het eerste vliegtuig dat vertrekt naar hun vaderland. Opgelost en politie moet nergens een woonst betreden. Maar dit voorstel is misschien wel te eenvoudig ?
 • Merlijn Picavet

  2 weken geleden
  Groot gelijk en meteen buiten zetten, ondertussen in een gesloten instelling.
 • nancy dejonge

  2 weken geleden
  straffe toestanden! Mocht Theo Francken destijds zo'n taal gesproken hebben, amaai ..de leden van de vivaldi partijen hadden het land plat gelegd en Francken gelyncht! ..Nu spreekt CD&V deze harde taal, en alles lijkt heel normaal! Het is duidelijk tegen NVA wordt of werd getracht ook een cordon sanitaire in te stellen! ..Maar de kiezer heeft en zal anders beslissen !
 • Guy Bekaert

  2 weken geleden
  De tseven zijn aan het verschrompelen nu de kerk niet meer voldoende impact heeft op het stem gedrag . Partijen zoals CDNV Open VLD zijn gedoemd te verdwijnen !
 • Willy Bogaert

  2 weken geleden
  We zitten met groene lucht in de geburen