Ringo Demeester (41)
Volledig scherm
PREMIUM
Ringo Demeester (41) © rv

Ringo (41) sterft onder bestelwagen nadat krik los komt: “Een vriend zou hem helpen, maar hij kon niet wachten om eraan te werken”

Pittem / IzegemEen tragisch ongeval bij herstellingen aan zijn bestelwagen kostte Ringo Demeester (41) uit Izegem woensdagavond het leven. Ringo krikte zijn bestelwagen op de oprit langs de Meulebekestraat in Pittem op en kroop er onder. Maar de krik begaf het en Ringo overleefde het niet. “Ik kan amper geloven wat er gebeurd is, hij was een leutemaker en harde werker”, vertelt zijn vriendin Saidja Marvellie.

 1. Dirk (64) stopt bij de brandweer: “Nooit trager een kelder uitgepompt dan bij een fris jong ding in schaarse nachtkledij”
  PREMIUM
  Meulebeke

  Dirk (64) stopt bij de brandweer: “Nooit trager een kelder uitgepompt dan bij een fris jong ding in schaarse nachtkle­dij”

  Na 45 jaar dienst bij de brandweer in Meulebeke houdt adjudant Dirk Vanluchene (64) er zaterdag mee op. Misschien wel de bekendste brandweerman van de Berengemeente is dankbaar voor de vele mooie jaren. “Ik zou het zo opnieuw doen. Stoppen, is echter onvermijdelijk. Wat ik het meest zal missen? De kameraadschap en de samenhang.” Opmerkelijk ook: Dirk gaf al eerder eens zijn ontslag bij de brandweer. Samen met het voltallig korps, in 1977. “Dat waren nog eens tijden”, zegt hij.
 2. Bloedvoorraad onder druk, Roeselaars donorcentrum roept op om bloed te geven
  Roeselare

  Bloedvoor­raad onder druk, Roeselaars donorcen­trum roept op om bloed te geven

  Het Roeselaarse donorcentrum roept via sociale media op om solidair te zijn en bloed te doneren. Door de vakantie staat de bloedvoorraad onder druk. Om bloed of plasma te gaan geven in het centrum aan het Stationsplein is het wel noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan via het nummer 0800/777.00 of www.rodekruis.be. Je moet trouwens geen schrik hebben dat je geen bloed mag geven door het coronavaccin. Wie gevaccineerd is, mag 48 uur na zijn vaccinatie alweer bloed geven, als er zich geen problemen hebben voorgedaan.