Veel pintjes op één tafel: zou Dries (links) een sponsor hebben?
Volledig scherm
PREMIUM
Veel pintjes op één tafel: zou Dries (links) een sponsor hebben? © PN

REPORTAGE. Een indrukwekkende positieve vibe raasde als een Mexican wave over de Leuvense Oude Markt

Cafébazen die van contentement een traantje wegpinken, klanten die in de druilerige regen (onder meegebrachte paraplu’s) bier hijsen: na zeven maanden zorgde de heropening van de terrassen voor een indrukwekkende positieve vibe die als een Mexican wave over de Oude Markt in Leuven denderde. “Hoe dat voelt? Als thuiskomen”, glimlacht Dries Lanckmans (20), geen vertegenwoordiger van Stella maar student Geneeskunde. 

60 reacties

 • JOSEPH SWAENEN

  1 maand geleden
  Ik hoop dat ik geen gelijk krijg maar ben bang dat het anders zal uitdraaien. Horeca moet open, maar waarom altijd met als gevolg, zuipen en alles doen wat niet wordt aangeraden. De gevolgen die daar uit voortvloeien kennen alleen de mensen met gezond verstand. Ik hoop dat zij die denken dat het hen niet kan overkomen kortelings niet op het UZ liggen. Ook 20 jarigen kunnen longproblemen overhouden tot de laatste dag van hun leven, schol !!
 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  De drank en het eten op restaurant zijn op de keper beschouwd ongeveer hetzelfde als bij afhaal, maar niets is zo zalig als eens bediend worden aan een tafel.
 • Wim Offermans

  1 maand geleden
  De parkeerplaatsen in Leuven zijn zo ver van de Oude Markt verwijderd dat iedereen terug nuchter is, anderzijds is Gasthuisberg maar een boogscheut ver, dus wat hebben we te vrezen zie ik ze denken, maar dat is buiten de waard gerekend (niet de cafébaas natuurlijk)
 • rolle DeMuyl

  1 maand geleden
  dus als ik een winkelkar neem zou ik daar mee in de breedte tussen het volk door kunnen ?
 • Christa Vaneecke

  1 maand geleden
  De volgende ‘wave’ zal zo plezant niet meer zijn