Margot Heydt (27) had de meest klassieke e-step-verwondingen, de ‘uppercut’: twee verbrijzelde kaakgewrichten, een gebroken kaakbeen en tien gespleten tanden. “Ik zit aan 11.000 euro tandartskosten voor eigen rekening. Voorlopig"
Volledig scherm
PREMIUM
Margot Heydt (27) had de meest klassieke e-step-verwondingen, de ‘uppercut’: twee verbrijzelde kaakgewrichten, een gebroken kaakbeen en tien gespleten tanden. “Ik zit aan 11.000 euro tandartskosten voor eigen rekening. Voorlopig" © Xavier Piron/Photo News + RV

REPORTAGE. Chirurg en slachtoffers over de gevaren van de elektrische step: "Eén ritje zal wel geen kwaad kunnen, dacht ik”

Mond-, kaak- en aangezichtschirurg Christophe De Foer luidt de alarmbel. De laatste twee jaar belandden fors meer e-steppers op zijn operatietafel met zware gelaatstrauma’s, echte uppercut-fracturen uit de bokswereld. “In één klap breken ze beide kaken, beide kaakgewrichten én tanden. Vallen met een e-step is als vallen met vastgebonden handen en voeten. Ondingen zijn het. Blijf eraf. Neem de fiets." Drie slachtoffers doen hun verhaal: niet voor gevoelige zielen.

173 reacties

 • patrick feyen

  2 maanden geleden
  Vroeger waren die er ook, niet elektrische steps. Maar tegenwoordig moet alles E- zijn? Eerst toelaten om wat nieuws te promoten en dan boetes, belastingen enz...hypocriet?
 • Alice Awouters

  3 maanden geleden
  Politie heeft geen ogen verbieden die rommel de slijpschijf erin de straten van Antwerpen lijken wel schroot werven
 • Nadine Braem

  3 maanden geleden
  Hier in Antwerpen rijden ze bijna uitsluitend op het voetpad en veel sneller dan 6km. Politie sluit zijn ogen
 • Raoul Rouma

  3 maanden geleden
  Een rit op de ring rond Antwerpen is véél gevaarlijker! Indien je de wettelijke regeltjes volgt is een step zeker niet gevaarlijk. Maar waar is er nog politiecontrole?
 • Dirk Vanbesien

  3 maanden geleden
  Heel begrijpelijk die frustraties van iedereen hier. Ook die van mij! Als rijinstructeur wordt ik er ook dagelijks mee geconfronteerd. (en niet enkel die e steps). Maar ja mensen...We gaan de electrische toer op he en zolang het dat is is het goed zeker. Wat zal het volgende zijn. Electrische rolschaatsen?
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Welke elektrische step is je geld waard? fietsexpert tipt vijf modellen en legt uit wat de regels zijn: “Kies een merk dat op de markt zal blijven”
  PREMIUM

  Welke elektri­sche step is je geld waard? fietsex­pert tipt vijf modellen en legt uit wat de regels zijn: “Kies een merk dat op de markt zal blijven”

  Ze zien eruit als de trottinettes (of autopeds) uit de kindertijd en je ziet ze steeds vaker: elektrische steps, kortweg e-steps. “Het is best een fijne vorm van micromobiliteit”, zegt verkeersdeskundige Mike Defresne, die 5 merken adviseert en wijst waarop je moet letten bij de aankoop van een e-step. En hoe zat het ook alweer met de wegcode?