Pierre-Alexandre Billiet in de winkelstraat. "Ook in België wordt het een kaalslag."
Volledig scherm
PREMIUM
Pierre-Alexandre Billiet in de winkelstraat. "Ook in België wordt het een kaalslag." © Joel Hoylaerts / Photo News

Prof schrijft boek over consumptie in tijden van pandemie: “De winkelkar zal niet meer goedkoper worden”

Lekker handig wanneer je bij een crisis even in de bibliotheek kan lezen hoe het nu verder moet. Maar het boek ‘consumptie in tijden van pandemie’ vond professor retailmanagement Pierre-Alexandre Billiet (40) - CEO van kennisplatform Gondola - nergens. Hij schreef het dan maar zelf. “De winkelkar zal niet meer goedkoper worden.”

74 reacties

 • Chris Dupont

  1 maand geleden
  De uitgaven voor de winkelkar verzanden in het niets bij de andere uitgaven: veel maakt het dus niet uit. Onlangs nog iemand die de originele prachtige ramen uit het huis van zijn moeder verving door plastieken om het beter te verkopen, voor 20.000€. De koper heeft die er sofort terug uitgenomen (stort) en nieuwe houten ramen laten maken. Daar gingen alle valois zegels, kortingbonnen en reclamefoldersvergelijkingen van gans zijn leven in een keer aan op.
 • sonia lauwers

  1 maand geleden
  Tja, daar moet ik geen professor voor zijn, gewoon mijn boodschappen doen is genoeg! Misschien moest ik ook een boek schrijven: "Mijn dagelijkse boodschappen". Allemaal kopen, hé! Kan het nog gekker?
 • Joske Zeeuw

  1 maand geleden
  Het toiletpapier mag duurder worden, er zijn er veel die met hun voorraad thuis nog vijf jaar verder kunnen :-)
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  kweek het meeste zelf, 11maanden op 12 zelfgekweekte groenten en voor vier maanden vroege aardappelen ( als ze het duurst zijn. Eitjes heb ik van mijn kippen, 23 fruitbomen in de tuin staan nu in bloei zeer mooi en gratis fruit. al wat ik teveel heb geef ik gratis weg ( meestal buren of via site van dorp)
 • jef wouters

  1 maand geleden
  mijn tuin geeft mij alles wat we nodig hebben
 1. Sabam: “Dertig miljoen euro minder inkomsten uit auteursrechten in 2020"

  Sabam: “Dertig miljoen euro minder inkomsten uit auteurs­rech­ten in 2020"

  In 2020 hebben auteursrechten in België ongeveer 126 miljoen euro opgebracht. Dat is 30 miljoen euro minder dan 2019: toen haalden auteurs, componisten en uitgevers nog 156 miljoen euro aan inkomsten uit auteursrechten. Dat heeft de Belgische auteursvereniging Sabam bekendgemaakt tijdens haar aandeelhoudersvergadering. “De redenen liggen voor de hand”, klinkt het. “Evenementen, fuiven, concerten en theateropvoeringen werden massaal geannuleerd. En een volledig festivalseizoen viel op slag weg.”
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar

Geld