34 jaar lang roerde Guy Van Cauteren in de potten van 't Laurierblad in Berlare.
Volledig scherm
PREMIUM
34 jaar lang roerde Guy Van Cauteren in de potten van 't Laurierblad in Berlare. © Marc Goossens

PORTRET. Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren: geen vernieuwer en toch zijn tijd vooruit. “Hij kookte op gevoel”

Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren.

7 reacties

 • Claudius Leonidas

  2 maanden geleden
  Was inderdaad een heel goede Chef , kookte met smaak en liefde , maakte van eenvoudige ingrediënten Meesterlijke gerechten . Was eenvoudig in werk maar wel bespraakt als het over zijn vak ging . Vaarwel Chef het ga je goed hierboven . Mijn medeleven aan de familie en vrienden van Guy .
 • carine caphaert

  2 maanden geleden
  Het is een topkok het was een man die niet keek naar een portie meer en het was nog super lekker
 • Sjonny Martero

  2 maanden geleden
  De jongere generatie? Veel show, veel bloemetjes, het oog wilt ook wat ten koste van minder smaak en soms met honger van tafel. Daar kom je zogenaamd gastronomisch genieten. Er komt weinig koken aan te pas. De oudere generatie? Mooi, veel smaak en minder show en je hebt gegeten. Dat is ook genieten. Het is wat je verkiest.
 • Luc De Landtsheer

  2 maanden geleden
  Hebben er ook een paar maal gaan eten, en een onvergetelijk weekend gehad, voor onze huwelijksverjaardag .Hele fijne man, lekker gegeten en zijn heiligdom mogen bezoeken. Veel sterkte aan de familie.
 • Patrick Mincke

  2 maanden geleden
  Men kreeg inderdaad het water in de mond wanneer men Guy aan zijn fornuis stond en kookte en met een stem en taal als van een poëet, kleurrijk en warm. Warm zoals het vuur in zijn oven. Rust nu in vrede, beste Guy, daar waar u bent.
 1. Street Art Antwerp organiseert wedstrijd om Belgische street artists in de verf zetten: “Winnaar mag zich gratis uitleven op muur in Antwerpen”

  Street Art Antwerp organi­seert wedstrijd om Belgische street artists in de verf zetten: “Winnaar mag zich gratis uitleven op muur in Antwerpen”

  2020 was een jaar waarin wandelen en je buurt herontdekken zowat de enige outdoor ontspanning was. We genoten van de natuur rond de deur én de muurschilderingen waar we ons oog nog niet eerder op lieten vallen. Daarom selecteerde Street Art Antwerp net dit jaar honderd straatkunstwerken van Belgische makelij. Instagramvolgers kozen er de beste dertig uit en eind deze maand wordt de winnaar bekend.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel