Flacons met het Pfizer-vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Flacons met het Pfizer-vaccin. © Photo News

Pfizer levert minder flacons omdat we daar méér uit kunnen halen dan voorzien: “Het was een vergissing om te denken dat we een dosis konden ‘winnen’”

Dat het ziekenhuispersoneel langer moet wachten op een eerste prik, heeft niet alleen te maken met het aangepaste productieproces bij Pfizer. Nu blijkt dat er uit één flacon geen vijf maar zes dosissen gehaald kunnen worden, krijgen landen gewoon minder flacons geleverd voor dezelfde prijs.

136 reacties

 • Paul Hendriks

  1 maand geleden
  Tja in een land waar iedereen tot de laatste cent wordt uitgemolken was het te verwachten dit er ergens 1 slimmekke zou opduiken die het presteerde om bijna de bodem uit het flesje te zuigen. Proficiat ! Hopelijk krijgen we binnenkort ook de juiste injectienaalden om dit te doen, want ook hier zijn leveringsproblemen mee.
 • Mario Roman

  1 maand geleden
  Natuurlijk was België zo stom om dat wereldwijd bekend te maken dan men er 6 in plaats van 5 dosissen uit een flacon te krijgen. Resultaat, we krijgen nu minder flacons.
 • Jean Pierre Janssens

  1 maand geleden
  De politiek heeft zich weeral rijk gerekend. Mag ik nu met een vdb schieten? En versta mij niet verkeerd, geen geweld maar de overdrachtelijke vorm want ik wil niet voor de rechtbank komen voor iets wat niet gezegd heb.
 • Frederick Timmerman

  1 maand geleden
  Was op voorhand in de sterren geschreven! Mijn boerenverstand liet me blijkbaar niet in de steek.
 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  Vooreerst: het is niet de 'onze' Belgische overheid die met de leveranciers gecontracteerd heeft maar die van 'onze' EU. Verder: het heeft geen zin te zeuren over een overeenkomst waarvan men de bewoordingen niet kent en Pfizer heeft ook advocaten in dienst die het onderste uit de kan halen. Tenslotte heeft degene die eerst met een vaccin klaar is een monopolie en dan niet alleen in België maar op de wereldmarkt. Israel heeft zonder zeuren de prijs betaald en werd eerst bediend. So what?
 1. Debietmeters voor mest verplicht tegen 1 januari 2022 om ‘mestfraude’ te voorkomen

  Debietme­ters voor mest verplicht tegen 1 januari 2022 om ‘mestfraude’ te voorkomen

  Tegen 1 januari 2022 moeten alle mestvewerkings- en bewerkingsinstallaties in Vlaanderen uitgerust zijn met een debietmeter. De maatregel moet helpen om de fraude met mest tegen te gaan om zo de waterkwaliteit te verbeteren. Op vraag van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regering nu definitief het licht op groen gezet voor de verplichte invoering van debietmeters vanaf 2022.
 2. Mist veroorzaakt jaarlijks 160 slachtoffers op de weg
  4

  Mist veroor­zaakt jaarlijks 160 slachtof­fers op de weg

  Ons land kent jaarlijks niet meer dan veertig mistige dagen. Toch veroorzaakt mist op de wegen elk jaar 160 doden of gewonden bij ongevallen als het zicht minder dan honderd meter bedraagt. De ernst van ongevallen in de mist is bijna twee keer zo zwaar als gemiddeld: 34 doden per 1.000 ongevallen tegen gemiddeld 18 doden per 1.000 ongevallen. Verkeersinstituut Vias wijst daar zaterdag op, vanwege de 25ste verjaardag van de kettingbotsing op de E17 in Nazareth.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"