Het EMA heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van Pfizer-BioNTech voor kinderen van vijf tot elf jaar.
Volledig scherm
Het EMA heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van Pfizer-BioNTech voor kinderen van vijf tot elf jaar. © AP

Groen licht voor Pfizer-vaccin bij kinderen vanaf vijf jaar: krijgen jonge kinderen hetzelfde vaccin als volwassen? Moeten ouders toestemming geven?

Het geneesmiddelencomité van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van Pfizer-BioNTech voor kinderen van vijf tot elf jaar. Dat deelt het EMA mee. Dat betekent dat lagereschoolkinderen ook in ons land binnenkort een prik kunnen krijgen. Krijgen zij hetzelfde vaccin als volwassenen? En kan dit zonder toestemming van de ouders? 

32 reacties

 • Tommy Borms

  17 uur geleden
  Dus ouders hebben geen zeggen meer over hun eigen kinderen. Leuke toekomst gaan we tegemoet. Succes met de verplichting, denk dat er velen zullen nadenken om te gaan verhuizen!
 • Houda Farssi

  4 dagen geleden
  Blijf van de kinderen , die moeten natuurlijke immuniteit ontwikkelen. Ouders denk 2x maal na
 • Christophe Loix

  2 maanden geleden
  Wat hebben die gevaccineerden veel vertrouwen in de bescherming door hun vaccin. Maar blijkbaar werkt het enkel als de niet-gevaccineerden het ook krijgen. Om redenen.
 • Michel Amerlinck

  2 maanden geleden
  Mijn kinderen zullen zeker geen vaccin krijgen. Ze bouwen zelf antistoffen op. Net zaols normaal ook de volwassenen. Dus handen af van de kids.
 • Sophie Cultiaux

  2 maanden geleden
  Wat met kinderen die binnen 2 weken 12 jaar worden of al sinds 1 september 12 zijn. Wanneer krijgen zij de kans op vaccinatie??
 1. Vandenbroucke: “Wat mij betreft kunnen kinderen vanaf vijf jaar al in januari gevaccineerd worden”

  Vandenbrou­c­ke: “Wat mij betreft kunnen kinderen vanaf vijf jaar al in januari gevacci­neerd worden”

  Als het van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) afhangt, wordt de inenting van kinderen van vijf tot elf jaar tegen het coronavirus in januari ingepland in de vaccinatiecampagne. Dat zei hij vanmiddag aan ‘Villa Politica’. Voor een formele beslissing is het echter nog wachten op een advies van de Hoge Gezondheidsraad en het Comité voor Bio-ethiek. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) zette eerder al het licht op groen.

Wetenschap & Planeet