Spoedarts Ignace Demeyer in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst: "Mijn medewerkers zijn woest op mensen die zich niet aan de spelregels houden en anderen in gevaar brengen. ‘Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er idioten zijn die denken dat ze zich alles kunnen permitteren?’, hoor ik vaak."
Volledig scherm
PREMIUM
Spoedarts Ignace Demeyer in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst: "Mijn medewerkers zijn woest op mensen die zich niet aan de spelregels houden en anderen in gevaar brengen. ‘Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er idioten zijn die denken dat ze zich alles kunnen permitteren?’, hoor ik vaak." © Geert De Rycke

Partnergeweld, wanhoopsdaden, eenzame ouderen: miserie door corona overspoelt Aalsters ziekenhuis

Hoe is het gesteld op de spoeddienst van een kliniek in een provinciestad als Aalst? We vroegen het aan Ignace Demeyer (62), spoedarts in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis daar. “Het partnergeweld neemt hand over hand toe en dat is zeker toe te schrijven aan de coronacrisis. Dat en de schrijnende vereenzaming van ouderen die woonzorgcentra naar ons sturen, vallen ons zwaar.” En gesloten cafédeuren, wat brengen die teweeg in de carnavalsstad? “We zien meer depressies, meer suïcidepogingen. Bij alle leeftijdscategorieën, maar toch vooral ouderen.”

 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel