Egbert Lachaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Lachaert. © Belga

ONZE OPINIE. Wat als de politiek nu eens stevig aan de boom schudde?

Wat als partijvoorzitters zich wat minder mengen in het werk van hun ministers, en wat meer bezig zijn met de kritiek op het politieke systeem? Zou er dan wat meer in beweging komen? Dat Egbert Lachaert (Open Vld) het debat rond politieke vernieuwing aanzwengelt, is door de problemen met Sihame El Kaouakibi niet toevallig, wel goed. 

48 reacties

 • Norman Hardy

  2 dagen geleden
  Politieke vernieuwing... wat moeten we ons daarbij voorstellen Mr Lachaert? Over Sihame El Kaouakibi horen we u niet meer. Ik begrijp niet dat er nog altijd zijn die deze regering toejuichen. De liberalen als architect van dit gedrocht met de mooie naam Vivaldi moesten wel Groen/Ecolo erbij nemen vermits het de bedoeling was om N-VA buiten spel te zetten. Deze pseudo democratie kan best zo snel mogelijk vallen. Als we hard genoeg aan de boom blijven schudden zal het ooit lukken.
 • Dirk BERX

  2 dagen geleden
  @Berle Boffums, dat heb je nu eenmaal met communicerende vaten ! En je hebt ook geen keuze aan welke boom je gaat schudden, want je hebt enkel maar de Vlaamse boom, en daar hangen MAXIMAAL 88 federale appels in, de resterende 62 federale appels hangen in een Franstalige boom.
 • Lisette Theunis

  2 dagen geleden
  Het enigste waar ze nog mee bezig zijn is de schade tegen de volgende verkiezingen enigszins te beperken. Het afschaffen van de stemplicht is daar al een mooi voorbeeld van. De eerste naamsverandering hebben we onlangs al gehad. De rest zal ook wel volgen. Nu nog wat nieuwe politieke cultuur en vernieuwing gaan promoten en een nieuw contract met de burger de media insturen om het tij wat te keren. Afwachten hoe dat deze keer gaat uitpakken bij de burger..
 • Dirk BERX

  2 dagen geleden
  En aan welke boom gaan jullie schudden in 2024 ? Want jullie beseffen toch dat dit enkel een Vlaamse boom is waar jullie kunnen aan schudden !
 • Berle Boffums

  2 dagen geleden
  De kiezer heeft al serieus aan de boom geschud bij de laatste verkiezingen en de enige die nog in de takken hingen waren VB en NVA. En wat heeft het opgebracht...? Niks, Nothing, Nada!!!
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  7

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 2. Van Damme: “Een paar mensen blijft ondanks vaccinatie vatbaar voor het virus, met dat risico moeten we leren leven”
  25

  Van Damme: “Een paar mensen blijft ondanks vaccinatie vatbaar voor het virus, met dat risico moeten we leren leven”

  Het nieuws dat Thuis-actrice Leah Thys (75) in het ziekenhuis is opgenomen met een Covid-19-infectie, beroert velen. De actrice verloor afgelopen weekend haar echtgenoot Jos De Man (88) aan de gevolgen van corona. Ook veel 65-plussers zijn geschrokken, constateerde Radio 1. Vaccinoloog Pierre Van Damme (UA) onderstreepte in ‘De Wereld Vandaag’ dat ondanks de vaccinatie het virus nog steeds permanent woedt in de samenleving. Een derde vaccinatieprik sluit hij op termijn niet uit.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing