Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi. © Belga

ONZE OPINIE. Sihame El Kaouakibi slaagt er in haar eentje in om een pak politieke systeemfouten in één keer in de kijker te plaatsen

Je moet het Sihame El Kaouakibi aangeven: ze slaagt er in haar eentje in om een pak politieke systeemfouten in één keer in de kijker te plaatsen. Eerst was er de partijfinanciering, gul en te weinig gecontroleerd. Vervolgens het subsidiesysteem, gul en te weinig gecontroleerd. En nu de ziekteregeling voor parlementairen, gul en te weinig gecontroleerd. Het probleem blijkt telkens hetzelfde te zijn.

108 reacties

 • Koen Van Crombruggen

  3 weken geleden
  PVDA heeft dat al veel langer geleden blootgelegd. Ze hadden zelfs een voorstel om er komaf mee te maken ingediend maar dit werd verworpen door dezelfde politici die nu zogezegd uit de lucht vallen
 • Koen Van Crombruggen

  3 weken geleden
  Niks blootgelegd. Wij, het gepeupel waar nooit naar geluisterd wordt, wisten dat zelfs allemaal al veel langer
 • Ian Vandenbossche

  4 weken geleden
  Met Kaouakibi is het politiek en financieel zwaar mislopen, maar hoe zit het met al onze parlementairen in het algemeen? Hoog tijd dat er een externe(=niet politiek) controle orgaan komt die toezicht houdt op de handel en wandel en vergoedingen van- en uitgaven door parlementairen en senatoren? Alles en iedereen in ons land heeft een soortgelijk controle orgaan, behalve...parlementairen, die controleren zichzelf en beslissen zelf over hun eigen vergoedingen. Daar heerst een Omerta.
 • Dirk Van Dooren

  4 weken geleden
  Kan een van onze excelenties eens duidelijk uitleggen waarom de politiekers voor zichzelf altijd een zeer gulle regeling hebben uitgewerkt ? Jan met de pet en de rest van het plebs zonder genade uitwringen tot de laatste cent !
 • vanfleteren diederik

  4 weken geleden
  De politicus is een bevoorrecht burger. En dat gaan ze zelf nooit veranderen, enkel bestendigen en uitbreiden. Een andere beroepscategorie zou over hun loon, voordelen en werkomstandigheden moeten beslissen.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar