Handhavers patrouilleren in het centrum van de Nederlandse stad Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Handhavers patrouilleren in het centrum van de Nederlandse stad Utrecht. © ANP

Onze opinie: “Madame Tillieux, geef het parlement zijn stem terug”

Wat een debat! Neen, niet in ons federale parlement gisteren. Maar in de Nederlandse Tweede Kamer. Daar werd bijna een hele dag gedebatteerd over de avondklok. Niet alleen of de maatregel er moest komen, ook over het uur werd gebikkeld. Bij ons moet het eerste woord nog vallen in het parlement, na alweer drie maanden nachtelijk huisarrest. Nederland Gidsland? Niet wat de aanpak van corona betreft. Maar als we kijken naar de parlementaire democratie, is het oranje boven.

2 reacties

 • Walter De Vuyst

  1 maand geleden
  We moeten niet te veel naar Nederland kijken waar Rutte er niets van terecht bracht en de ene na de andere blunder opstapelde wat uitmondde in het ontslag van zijn kabinet . Mevrouw Tilleux doet haar job als parlementsvoorzitter goed en zet gewoon het werk van haar voorgangers voort . Nee , Nederland hoeft ons geen lessen te leren .
 • Charity Swinnen

  1 maand geleden
  Particratie, geen democratie hier, niet de verkozenen van het volk besturen hier.
 1. Experts over uitblijven versoepelingen: “Dit was enige juiste beslissing”
  33

  Experts over uitblijven versoepe­lin­gen: “Dit was enige juiste beslissing”

  Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. “Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was”, zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het.
 2. Corona viseert minder 65-plussers: “Verschillende jonge mensen nu in levensgevaar”
  2

  Corona viseert minder 65-plus­sers: “Verschil­len­de jonge mensen nu in levensge­vaar”

  In alle ziekenhuizen stijgt de druk op de intensieve zorgen. Verspreid over het hele land vechten momenteel vierhonderd coronapatiënten voor hun leven. Opvallend: de gemiddelde leeftijd van die zwaar zieken daalt gevoelig. Van de elf patiënten die nu in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen op intensieve liggen, is bijna niemand nog ouder dan 65 jaar. Verschillende jonge mensen verkeren intussen wel in levensgevaar.
 3. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"