Een Deense vrouw wordt gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in het ziekenhuis van Slagelse, Denemarken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Deense vrouw wordt gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in het ziekenhuis van Slagelse, Denemarken. © Reuters

ONZE OPINIE. Geef alle Belgen hun vaccin even snel als de Denen. Is dat te veel gevraagd?

De Deense regering belooft dat alle Denen nog vóór de start van de zomer gevaccineerd zullen zijn tegen corona. “Verbluffend”, vindt onze journalist Jeroen Bossaert. “Op het moment dat zij al kunnen stoppen, zullen wij pas beginnen aan het inenten van de brede bevolking. En nee, daar zijn geen excuses voor.”

36 reacties

 • Agnes Naudts

  2 weken geleden
  Denemarken is dan ook een normaal land met een normale structuur. 1 regering die beslist en vooral ook een bevolking die niet eerst aan het eigen belang denkt, maar meer in een gemeenschapsgevoel denkt. De spuiten worden daar centraal besteld. Hier in België moet daar eerst een intergouvernementele werkgroep over beslissen wie daar bevoegd voor is. Afschaffen van die nutteloze regeringen is de enige oplossing.
 • Dirk De Buyst

  2 weken geleden
  Tegen dat ‘iedereen’ gevaccineerd is in België zijn we herfst 2021. En verwacht niet dat alles dan ook meteen terug ‘als voorheen’ zal zijn.
 • Geert De Meyer

  2 weken geleden
  Het zal zo simpel niet zijn zeker. Het is niet omdat je een grote zaal hebt dat je kan beginnen. Veel mensen samen op één plaats kan al niet. Kijk naar de verkiezingen. Dan moeten er lijsten zijn die constant update zijn want we moeten twee keer gaan en wie heeft welke vaccin nog te goed. Dan nog het personeel en logistiek. Leertje stoken is niet moeilijk.
 • Nick Mees

  2 weken geleden
  Daarvoor zijn capabele politici nodig.
 • Arthur Morgan

  2 weken geleden
  Moest België 1 regering hebben met max 10 ministers, zoals een normaal land, dan was dat hier ook perfect mogelijk.
 1. OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen neemt voor tweede dag op rij toe, reproductiegetal opnieuw gestegen tot 1,06

  OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhui­zen neemt voor tweede dag op rij toe, reproduc­tie­ge­tal opnieuw gestegen tot 1,06

  Voor de tweede dag op rij neemt het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen verder toe. Tussen 16 en 22 januari werden gemiddeld 127,4 nieuwe patiënten opgenomen. In vergelijking met de week daarvoor is dat een toename met 5 procent. In de ziekenhuizen liggen nu 1.923 mensen, wat wel nog een daling is, met 1 procent. Op intensive care liggen 338 mensen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur