Een vliegtuig vliegt over de Financietoren in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vliegtuig vliegt over de Financietoren in Brussel. © ThinkStock

ONZE OPINIE. De vliegtaks wordt verkocht als milieumaatregel, maar het is eerder een belastingverhoging met wat groene glitters in

Met de trein van Brussel naar Knokke en terug betaal je 35 euro. Soms kan je voor dat bedrag ook naar Rome vliegen. Maar geen nood: alle wegen leiden nog altijd even goedkoop naar Rome. Rome ligt op meer dan 500 kilometer van ons land, en wie erheen vliegt, betaalt geen vliegtaks. Het is naar Parijs, Amsterdam, Frankfurt, Zürich, Londen en Birmingham dat je bij het inschepen enkele euro's extra zal moeten ophoesten. Die steden vallen binnen de perimeter van 500 kilometer. Hoe verder in Europa, hoe goedkoper! Dat is nu soms al en straks nog meer het geval. Iedereen naar Rome!

32 reacties

 • Chris Van Wesemael

  4 dagen geleden
  Er is nog geen énkele regering met OVLD geweest die geen extra (verdoken) belastingen heeft "opgeleverd". En daar treffen ze inderdaad telkenmale de middenklasse mee. (hm, is OVLD niet de partij van de zelfstandige ondernemers? Niet dus!) Als u zich afvraagt waarom PS zo graag met hun in zee gaat, is dat het antwoord: de begroting wordt dankzij OVLD rechtgehouden door de middenklasse terwijl PS verder Sinterklaas kan blijven spelen bij de onderkant van de maatschappij. Schone tandem...
 • Karla de Boeck

  1 week geleden
  In verdoken belastingen zijn ze sterk!
 • Geert Peeters

  1 week geleden
  Typisch politiek; onder het mom van klimaat of dergelijke een platte belastingverhoging erdoor duwen. Hypocrisie van de bovenste plank en onze Belgische politici waardig.
 • Julien Cuypers

  1 week geleden
  Wat voor hypocrieten zitten er toch in die Wetstraat. Cruises varen op en af, grote diesel vrachtwagens rijden als een muur op onze autostrades . Maar een paar euro’s bij een vliegticket naar Parijs gaat nu de oplossing zijn? Dit is gewoon pure extra belastingen voor nogmaals dezelfde burgers in dit land.
 • Jef Denijs

  1 week geleden
  Wij worden om de oren geslagen met een energiefactuur die hoofdzakelijk bestaat uit taksen en toeslagen om de groene stroom te betalen. De prijs van de nieuwe gascentrales en bijkomende wind- en zonneinstallaties moet ook betaald worden. Zouden Rusland, Afrika en Azië (zelfs de VS) ook zoveel inzetten op het klimaat ? Indien neen zijn de EU inspanningen voor niks geweest en zijn we een stuk armer geworden.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.