Eddy Demarez.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Demarez. © VRT

Onze journaliste Nadine Van Der Linden wikt en weegt foute woorden Eddy Demarez: “Eerder dan mensen steevast op non-actief te zetten, zouden antwoorden interessant zijn”

Hij heeft vele jaren ervaring, in de sportjournalistiek. Maar één minuut en vier seconden veranderden dus alles voor Eddy Demarez. Zijn excuses volstonden niet, lieten de Belgian Cats weten, en dat kunnen we begrijpen. 'Ik heb niemand willen kwetsen'? Een slechte pleister, als je net iemand hebt gekwetst. Anderzijds waren de excuses allicht haastig afgedwongen, opgejaagd door Twitter, stilaan de hakselaar van deze maatschappij. Oprecht zelfonderzoek is niet van nu, nu, nú.

338 reacties

 • Marcel Desmet

  4 maanden geleden
  De reaktie van Margriet Hermans lijkt mij de meest normale, die denkt tenminste na.
 • Betty Van Rumst

  4 maanden geleden
  Maak van een mug toch geen olifant mensen. Zijn er geen ergere dingen waar we aandacht aan kunnen schenken
 • Paul MICHEL

  4 maanden geleden
  Nadine Van Der Linden ? Voor haar bijdragen lees ik ook HLN. Een moedige madam die, terwijl de hakselaar nog draait, het gebeuren niet vergoelijkt, maar het toch op een evenwichtige, doordachte manier durft te duiden. chapeau; Paul MICHEL
 • Marc Hacour

  4 maanden geleden
  @ Daniel Hubert : Groot gelijk man
 • guy de grande

  4 maanden geleden
  Wat zullen de cats daarmee bereiken... Veel fans zullen afhaken, ook ik.
 1. “Vandaag ben ik zéér beschaamd om voor VRT te werken”: VRT-collega’s reageren op uitspraken Eddy Demarez

  “Vandaag ben ik zéér beschaamd om voor VRT te werken”: VRT-collega’s reageren op uitspraken Eddy Demarez

  VRT-collega’s van Sporza-journalist Eddy Demarez reageren via sociale media op het voorval dat zich zaterdag voordeed. “Topje van de giga macho ijsberg”, klinkt het bij VRT-vlogster Linde Merckpoel. Ook onder andere Tom Vandenbulcke reageert: “Het slot van de Olympische Spelen had het orgelpunt moeten worden na een sportzomer waarin iedereen keihard gewerkt heeft, maar het is helaas een dieptepunt geworden”.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. VRT zet Sporza-journalist Eddy Demarez op non-actief na ongepaste uitspraken over Belgian Cats: “Bekijken of en hoe hij het werk nog kan hervatten”

  VRT zet Spor­za-journalist Eddy Demarez op non-ac­tief na ongepaste uitspraken over Belgian Cats: “Bekijken of en hoe hij het werk nog kan hervatten”

  De VRT heeft beslist om Sporza-presentator Eddy Demarez voorlopig helemaal op non-actief te zetten. Eerder was al de beslissing genomen dat hij geen commentaar meer mocht voorzien bij sportwedstrijden en andere livestreams. De VRT zegt de komende weken te bekijken “of en hoe Demarez het werk nog kan hervatten”. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) rekent erop dat de VRT “gepaste maatregelen neemt”.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Red Flame over ongepaste uitspraken rond Belgian Cats: “Degoutant. Opmerkingen die vrouwelijke sporters al honderden keren hebben gehoord”

  Red Flame over ongepaste uitspraken rond Belgian Cats: “Degoutant. Opmerkin­gen die vrouwelij­ke sporters al honderden keren hebben gehoord”

  Red Flame Justine Vanhaevermaet neemt het op voor de Belgian Cats in een open brief op Twitter. Daarin reageert ze op de ongepaste uitspraken van onder meer Sporza-journalist Eddy Demarez die onbedoeld live werden uitgezonden. “Dat iemand bij de VRT deze uitspraken deed, wijst er nog maar eens op waar wij, vrouwelijke (top)sporters, op frequente basis mee te maken krijgen”, schrijft Vanhaevermaet.