Op de site van voormalige papierfabriek De Naeyer in Willebroek werd een PFOS-vervuiling vastgesteld
Volledig scherm
PREMIUM
Op de site van voormalige papierfabriek De Naeyer in Willebroek werd een PFOS-vervuiling vastgesteld © David Legreve

Nieuwe voorzorgsmaatregelen na vondst hoge PFOS-concentraties in Willebroek: “Houd kinderen weg van sites, eet geen zelfgeteelde groenten, fruit of eieren”

PFOS deint uit. Want na Zwijndrecht, worden nu ook preventieve maatregelen afgekondigd voor de inwoners op en nabij de site van de voormalige papierfabriek in Willebroek. De grond van het nieuwe woongebied in de buurt werd in 2004 nochtans gesaneerd. “Dit doen we uit voorzorg”, klinkt het. De lijst met terreinen, verontreinigd door PFOS, dreigt de komende weken alleen maar langer te worden.

26 reacties

 • vanzeir guy

  1 maand geleden
  Mensen zet geen kinderen meer op de wereld want die gaan moeten leven op een aardse vuilnisbelt die door medeweten van onze vele regeringen is tot stand gekomen.
 • Roger Declercq

  1 maand geleden
  De mensen eten al jaren hun eieren en zelf gekweekte groenten. En nu plots zou dat allemaal niet meer mogen. Als dat zo voortgaat mag men helemaal niets meer eten of drinken, alleen wat van hogerhand wordt verkocht.
 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  1 maand geleden
  Burgemeester van Willebroek is van NVA, dus gaan we hem ook beschuldigen nu zoals de burgemeester van Zwijndrecht
 • Jemille Blanchard

  1 maand geleden
  Herinner je nog de stort gronden in malle,waar men kleiputten mee opvulde?.. Kwam uit lekkerkerk Nederland. Wakker worden mensen!
 • Erik Bervoets

  1 maand geleden
  De schandvlek dijdt steeds maar verder uit. En niemand neemt zijn verantwoordelijkheid. Terwijl sommigen toch goed verdienen om de verantwoordelijkheid op te nemen.
 1. Brugge wil 63 woningen in ‘watergevoelig’ gebied, maar bewoners en minister Demir protesteren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”
  Brugge

  Brugge wil 63 woningen in ‘waterge­voe­lig’ gebied, maar bewoners en minister Demir proteste­ren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”

  “Op basis van de recentste overstromingskaarten is het gewoon niet verstandig om er woningen te bouwen.” Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), nu Vlaanderen in beroep gaat tegen de vergunning van de stad Brugge voor 63 woningen in Assebroek. Of hoe het gebied Mispelaar zo de status van symbooldossier voor heel Vlaanderen aanneemt.
 2. Kritiek op hulpverlening in zwaar getroffen provincie Luik neemt toe: “Nog niemand van het Croix Rouge gezien in Pepinster”
  Play

  Kritiek op hulpverle­ning in zwaar getroffen provincie Luik neemt toe: “Nog niemand van het Croix Rouge gezien in Pepinster”

  In de provincie Luik, die zwaar getroffen werd door de hevige overstromingen intussen ruim tien dagen geleden, neemt de kritiek op de hulpverlening toe. Onder meer in de gemeente Pepinster blijft hulpverlening door het Croix Rouge voorlopig uit. Inwoners zijn er afhankelijk van voedselbedeling georganiseerd door losse vrijwilligers, zo stelde VTM Nieuws vast.