Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Nieuw rapport over rusthuizen toont beterschap, maar ook nieuwe pijnpunten: 1 op de 3 rusthuizen slordig met coronacijfers

Hoe goed zijn onze woonzorgcentra ondertussen gewapend om uitbraken van corona te voorkomen? En hoe gingen ze tijdens de tweede golf om met hun bewoners? De Vlaamse Zorginspectie viel onverwacht binnen in meer dan 500 voorzieningen en bundelde alle ervaringen in een nieuw rapport. Wij konden het inkijken en zagen beterschap, maar ook nieuwe pijnpunten.

15 reacties

 • Jan Mertens

  2 weken geleden
  Ong. 15.000 doden in de rusthuizen, in de tweede golf nog continu grote uitbraken (tot in januari toe). Dan mogen de rusthuizen nog zeggen dat ze hard hun best doen, dan zit er toch structureel veel fout . Zoals daar zijn: veel te lang vasthouden aan gevaarlijke collectieve regelingen (eten, animatie) , niet systematisch sneltesten van personeel voor aanvang van elke shift, gebrekkige preventiehygiëne en teveel nonchalance. En nu ook nog personeelsleden die weigeren zich te laten vaccineren.Tja.
 • Paul Boeie

  2 weken geleden
  Ben ik blij dat mijn moeder en vader ( met mijn hulp ) tot hun laatste dag thuis hebben kunnen wonen , ik zou ze nooit die gevangenissen hebben willen aandoen .
 • Patrick Kelchtermans

  2 weken geleden
  Zelfs al is straks iedereen in de rusthuizen ingeënt, dan is de ellende nog niet voorbij. Ik mocht voor het eerst sinds lang weer op bezoek, na lockdown wegens corona-uitbraak, en men vertelde mij dat het coronamateriaal en de vele uren hiervoor een zeer grote hap uit het budget had genomen en dat er dus niks meer over was om alle plannen voor verbeteringen aan het rusthuis te realiseren. Alles in de koelkast. En een verhoging van het 'liggeld' zal ook niet lang op zich laten wachten.
 • Michel Vandewiele

  2 weken geleden
  Waarom zijn ze VOOR en tijdens de corona niet zo doeltreffend gaan kontroleren ?
 • GEERT ENGELS

  2 weken geleden
  Die controleurs die daar zo eens op het onverwachts binnenspringen die zien juist niks. Vijf jaar ben ik op bezoek geweest in een home bij mijn moeder. Vijf jaar 7 dagen op 7 , 365 op 365 en elke dag gedurende een 4-tal uren. Dan zie je wel wat daar allemaal gebeurt. Ik heb er maar één woord voor : verschrikkelijk.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val