Aankomende reizigers laten zich testen op Brussels Airport
Volledig scherm
PREMIUM
Aankomende reizigers laten zich testen op Brussels Airport © Photo News

“Niet getest na je reis? Dan krijg je politie over de vloer”

Vanaf vandaag is het reisverbod niet langer van kracht en zijn niet-essentiële reizen dus weer toegelaten. Wie terugkeert uit een rode zone - momenteel zo goed als heel Europa - moet in quarantaine en zich laten testen. Reizigers die zich daar niet aan houden, riskeren een boete. Maar kan de politie dat controleren als het om duizenden mensen gaat? Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is overtuigd van wel.

138 reacties

 • Eric Loyens

  2 weken geleden
  Als belgie rood kleurt waarom kan ik dan niet naar een ander land het risico op ziekte is hetzelfde
 • LUC VAN DER VEKEN

  2 weken geleden
  Heel Europa kleurt oranje. dwz.:Reis alleen als dat moet, en blijf er anders weg. Behalve dan de egoïsten die het toch niet kunnen laten en dan terug de miserie binnenbrengen met besmettingen waarvoor wij thuisblijvers mogen boeten. Bedankt toeristen.
 • pascal de bruycker

  2 weken geleden
  In krokusverlof heb ik nog nooit zoveel buitenlandse voertuigen zien rondrijden en veelal met veel inzittenden , dat waren onmogelijk allemaal " essentiële verplaatsingen" . Dit is onmogelijk deftig te controleren met de " open grenzen" .En zo blijft dat virus maar flaneren...
 • Lieven Vanhecke

  2 weken geleden
  wanneer gaan ze die attesten eens aanpassen , op reis naar eigen adres ? raar maar waar ! verblijfplaats ? ik heb geen verblijfplaats , maar een reisende camper , ik sta alle dagen ergens anders ! Telkens alledagen invullen ? dan heeft men 30 documenten nodig mijne heren !
 • Herman Schryvers

  2 weken geleden
  Toen de niet essentiele reizen verboden werden werd er gewoon niet op gecontroleerd op mensen die vertrokken op de luchthaven en de plezier reisjes gingen maar door zonder er echt controles waren . Dit is Belgisch hee ministers .
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”