Luc Tack, de grote man achter Picanol en Tessenderlo chemie.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Tack, de grote man achter Picanol en Tessenderlo chemie. © BELGA

Mysterieus en extreem mediaschuw, maar dit weten we over de twee Belgen op lijst rijkste mensen ter wereld

Het zakentijdschrift 'Forbes' maakt jaarlijks een lijst op van miljardairs uit alle landen ter wereld. Op hun nieuwste miljardairslijst staan 2.755 mensen van wie het vermogen vrij nauwkeurig bepaald is, met onder hen twee Belgen, Luc Tack en Eric Wittouck. Beiden haten interviews, en Wittouck wil zelfs geen foto's van zichzelf in de pers. Maar dit weten we wel over de twee rijkste Belgen.

8 reacties

 • Eduard renmans

  2 weken geleden
  Ik gun iedereen graag het zijne. Er zijn inderdaad mensen,die dromen waarmaken dankzij hard werken ,motivatie en gezond verstand.Zij mogen een voorbeeld zijn. Maar ik heb een vraagje. Hoe kan het dat de lijst van miljardairs groeit,terwijl bij wijze van spreken de halve wereld in armoe en met honger leeft?
 • Loesje Vranken

  2 weken geleden
  Dikke proficiat aan deze 2 hard werkende heren. Groot gelijk om uit de media te blijven. Zo zou ik het ook doen mocht ik zulke bedragen bijeen gezwoegd hebben.Niemand moet gepluimd worden door toedoen van derden. Als je arm bent komen ze ook niet vragen waarom ze geen geld hebben.Dus laat eerlijke,hard werkende mensen met rust,zij verdienen dit.Moest ik ooit een ferm bedrag winnen, nooit zou iemand dit merken want mij is geleerd om altijd uzelf te blijven en dankbaar zijn om wie je bent.
 • Jan Hebbelinck

  2 weken geleden
  Enerzijds jammer dat ik niet op lijst voorkom, maar liever van die rijken die niet in de kijker willen lopen dan van die diecalles doen om op te vallen.
 • Peter Dewaele

  2 weken geleden
  Als eigenaar van Picanol heeft Luc Tack geen miljard euro in cash. Dat is de waarde van zijn aandelen. Groot verschil! Zijn vermogen is geïnvesteerd in onze economie, ten voordele van zijn werknemers maar ook ten voordele van alle belastingslurpers. Proficiat en dankuwel hiervoor. Wittouck zit met zijn geld in Monaco, dat is een heel ander verhaal.
 • Andy Van de Velde

  2 weken geleden
  Groot gelijk aan die 2 mannen!Vanaf je in de media komt wordt je uitgespuwd... dus waarom pronken in de media? Om te laten zien dat je de grootste hebt?
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt

Geld