Lieven Maesschalck (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Maesschalck (rechts). © Pexels, BELGAIMAGE

Met welke sport val je het meest af en welke buikspieroefeningen werken het best? Lieven Maesschalck geeft advies om fit te raken voor de zomer

Nu de zomer steeds dichterbij komt, willen we onze coronakilo’s het liefst zo snel mogelijk weer kwijt. Maar hoe word je op de juiste manier de meest gezonde, sportieve versie van jezelf? Jullie vroegen het zélf aan Lieven Maesschalck, die de tien leukste lezersvragen beantwoordt.

 1. “Afvallen draait niet alleen om wat je eet”: waarom is het zo moeilijk om gewicht te verliezen? En wat helpt wél?
  PREMIUM

  “Afvallen draait niet alleen om wat je eet”: waarom is het zo moeilijk om gewicht te verliezen? En wat helpt wél?

  In de hele wereld neemt obesitas dermate toe dat de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) het als een epidemie beschouwt. Ook in België gaat het niet de goede kant op: de helft van de Belgen lijdt aan overgewicht. Maar waarom krijgen meer mensen met overgewicht te maken en waarom lukt het niet om levenslang een gezond gewicht te houden? Voedingswetenschapper Hella Van Laer legt het uit op de Wereld Obesitas Dag en geeft advies om wél succesvol af te vallen. “Het is ontzettend belangrijk dat we de mechanismen achter ons eetgedrag kennen.”
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar