Marie-Anne De Nil.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie-Anne De Nil. © rv

Marie-Anne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemonnee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”

Dat je geld niet door ramen en deuren moet smijten, maar beter spaarzaam kunt zijn: dat is de belangrijkste financiële les die ‘paardenvleesicoon’ Marie-Anne De Nil (67) meekreeg van haar ouders. “Al is geld uitgeven nog beter. Voor jezelf én de economie.” Voor onze nieuwe rubriek ‘Centen en percenten’ legt ze uit hoe ze haar financiële zaken beheert. “Investeren in iets dat in waarde stijgt is één ding, maar je moet er natuurlijk nog van kunnen scheiden.”

15 reacties

 • Leo Duym

  3 weken geleden
  Ik lees: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd” -- Wat een onzin. Ik kan bij wijze van spreken maar één biefsteak per dag eten, en aan luxe en weelde heb ik geen behoefte. Mijn enige erfgenaam (kinderkankerfonds) kan er maar blij mee zijn.
 • Sjonny Martero

  4 weken geleden
  Ik zou het eens willen ervaren dat geld niet gelukkig maakt. Dan kan ik er over meespreken. Geen geld maakt zeker niet gelukkig. Als je je rekeningen niet kunt betalen brengt dit geen goed gevoel binnen een gezin. Als je dit wel kan is het gemakkelijk om te zeggen dat geld niet gelukkig maakt. Gewoon voldoende hebben volstaat. Dan kan je beginnen aan geluk die inderdaad ook in veel andere dingen zit.
 • Georges BRUYNINX

  2 maanden geleden
  Geld maakt niet per se gelukkig maar je kunt er wel comfortabel "ongelukkig" mee zijn.
 • Peter De Decker

  2 maanden geleden
  Heel veel respect voor Mvr. De Nil. Welke baas staat s’morgens vroeg als eerste op zijn werk? Doe zo verder en geniet van het leven.
 • Bern Vermeulen

  2 maanden geleden
  Wie moet tellen om iedere maand rond te komen kan hier beter over oordelen dan iemand die rijk is en overvloed heeft, geld moet rollen akkoord maar hoe meer je er hebt hoe meer mogelijkheden je hebt, wie anderen helpt onbetaald, heeft soms meer innerlijke rijkdom en duizend keer beter geleefd, gierig mag je niet zijn, zuinig wel, en veel rijken denken enkel aan hun eigen luxe die ze eigenlijk verworven hebben op kosten van arme mensen .
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel

Geld