Alaphilippe (l) en Boonen in 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
Alaphilippe (l) en Boonen in 2016. © Photo News

Julian Alaphilippe & Tom Boonen, debutant en expert over een gouden kans op succes: “Geniet vooral, Julian. Je bent wereldkampioen!”

Ronde van VlaanderenDe een is benieuwd of het kan. De ander weet perfect hoe het moet. Áls debutant Julian Alaphilippe (28) zondag de Ronde van Vlaanderen wint, zal het drievoudig laureaat Tom Boonen (40) niet verbazen. “Dit is een gouden kans. Misschien ‘once in a lifetime’.”

  1. Edward Theuns rijdt toch deel van het Ronde-parcours: “Zou niet helemaal verrast zijn als seizoen voorbij is”
    Play
    Wielrennen

    Edward Theuns rijdt toch deel van het Ron­de-par­cours: “Zou niet helemaal verrast zijn als seizoen voorbij is”

    Ook voor Edward Theuns (28) geen Ronde van Vlaanderen vandaag. Maar de Gentenaar van Trek-Segafredo trok er toch op uit om een deel van het parcours van ‘Vlaanderens Mooiste' af te haspelen. Theuns trok van zijn huis in Laarne naar Antwerpen, waar hij deze voormiddag normaal aan de start van de Ronde had moeten staan. Nadien reed de Oost-Vlaming ongeveer de eerste honderd kilometer van het parcours richting Oudenaarde. In z’n ééntje, zoals het hoort. Voor de microfoon van VTM Nieuws zei Theuns dat hij hoopt om komende zomer de Tour te kunnen rijden, maar hij vreest tegelijk ook dat hij dit jaar niet meer zal kunnen koersen. Bekijk de volledige reportage hierboven!