Maxim, Jolene, Sigert en Bram.
Volledig scherm
PREMIUM
Maxim, Jolene, Sigert en Bram. © Photo News

Jong en flik in tijden van corona: "We voelen ons stilaan de pispaal van de hele coronacrisis”

Ze vieren mondmaskerloos feest in het Ter Kamerenbos in Brussel, op een trein in Louvain-la-Neuve of op pleinen in Gent en in Leuven. De jongeren zijn het beu en komen in opstand – tegen de coronaregels én tegen de politie. Maar onder de agenten zitten ook een pak twintigers, met dezelfde frustraties en verlangens als de jongeren. Zoals Bram, Sigert, Maxim en Jolene. Zij zijn jong én flik in tijden van corona. “Af en toe wringt het om leeftijdsgenoten een boete te geven. Want we snappen die gasten, hé. Wij zijn het ook allemaal kotsbeu en verlangen net als hen weer naar een goed feestje.”

72 reacties

 • Gaston Miar

  2 maanden geleden
  Met zo'n lakse en falende overheid, en een wereldvreemde justitie, begrijp ik niet dat politiemensen nog voldoende ambitie hebben om hun opdrachten uit te voeren.
 • jan peeters

  2 maanden geleden
  politie ? fotograven wilt u zeggen brengt meer op he
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Jonge politiemensen die 7/7 en 24/24 beschikbaar moeten zijn om zich te laten koeioneren, beschimpen, bespuwen, bekogelen in ruil voor een schamel loon. En dit door een groep leeftijdgenoten én jongeren, die bij gebrek aan opvoeding en normen, als losgeslagen gekken plunderen, vernielen, kloppen én smijten. Alle respect voor het politiekorps.
 • Dries Peeters

  2 maanden geleden
  Zoek dan ander werk
 • Levi Cardon

  2 maanden geleden
  Politie, om de bevolking te beschermen en van dienst te zijn, yeah right, tijden veranderen!
 1. Mondmaskerplicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september
  15

  Mondmasker­plicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september

  Mondkapjes hoeven niet meer vanaf 26 juni in Nederland, behalve dan op het openbaar vervoer en op het vliegveld. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het Nederlandse kabinet, schrijft RTL Nieuws. In Frankrijk is een gelijkaardige afschaffing van de mondmaskerplicht sinds gisteren al een feit. Ook Italië en Oostenrijk willen volgen. De reden daarvoor is de gunstige evolutie van de coronacijfers. Ons land lijkt voorlopig de mondmaskerplicht pas in september te willen lossen. Vandaag is er een Overlegcomité gepland.