In het Canvas-programma Histories deed Gerard Soete, de opa van Julie Van den Steen langs moederskant, in 1999 voor het eerst zijn verhaal nadat auteur Ludo De Witte in ‘De Moord Op Lumumba’ zijn rol in die historische misdaad had beschreven. In 2000 overleed hij.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Canvas-programma Histories deed Gerard Soete, de opa van Julie Van den Steen langs moederskant, in 1999 voor het eerst zijn verhaal nadat auteur Ludo De Witte in ‘De Moord Op Lumumba’ zijn rol in die historische misdaad had beschreven. In 2000 overleed hij. © Histories / Canvas

Is Julie Van den Steen belaagd omwille van wandaden grootvader? Gerard Soete, de man die Lumumba deed verdwijnen (maar wel twee tanden behield)

Is Julie Van den Steen (28) belaagd omwille van wandaden die haar grootvader 60 jaar geleden heeft gepleegd in Congo? Daar lijkt het op nu de VTM-presentatrice een klacht heeft ingediend nadat er tijdens een wandeling een ‘bijtende vloeistof’ naar haar werd gegooid. Gerard Soete (1920-2000), de vader van Julies moeder Fabienne, zaagde in 1961 het lijk van Patrice Lumumba aan stukken en loste de stoffelijke resten op in zwavelzuur.

 1. Belgen lappen verkeersregels massaal aan hun laars
  35

  Belgen lappen verkeersre­gels massaal aan hun laars

  Meer dan acht op de tien (84 procent) van de Belgische bestuurders geeft toe het verkeersreglement niet altijd na te leven. Daarmee scoort België het slechtst van elf Europese landen in de nieuwe Europese barometer van de Fondation Vinci, waar verkeersinstituut Vias over bericht. "Er is nog veel werk om de Belgische bestuurders te sensibiliseren over het nut van de verkeersregels en de noodzaak om de andere weggebruikers te respecteren", klinkt het.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije