Sophie Wilmès (MR).
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Wilmès (MR). © vincent duterne/ photo news

INTERVIEW. Sophie Wilmès overwon corona: “Onwezenlijk dat ik nu al terug ben”

Het lot kan eigenaardige wendingen nemen. Dat weet Sophie Wilmès (MR) als geen ander. Per ongeluk premier. Vervolgens premier om een pandemie te bestieren. En dan vlak na de eindmeet zelf corona krijgen. En hoe. Ze lag zelfs acht dagen op intensieve zorg. "Ik had niet gedacht dat ik hier nu al opnieuw zou zitten."

12 reacties

 • Cecilia Broekmans

  2 maanden geleden
  Aangesteld als premier met volmachten speciaal om de pandemie te bestrijden en ze heeft juist het omgekeerde gedaan. Daarna nog beloond met een minister portefeuille. De andere onbekwame, De Block, beloond als fractieleidster, Beke, nog zo'n onbekwame blijft minister niettegenstaande tientallen doden in de woonzorg centra. Wat voor leiders hebben wij hier eigenlijk in België. Hebben die mensen dan geen schaamte meer? Hoe zou het komen dat we voor politici geen respect meer hebben? 
 • Willy Van Cleemput

  2 maanden geleden
  En nooit zal zij haar grote fouten toegeven! Jammer van de vele doden tengevolge van de te vroege versoepelingen onder haar bewind ! Eindelijk met Premier DeCroo een echte Premier, Hopelijk ziet zij nu ook het grote verschil ! Idem voor Maggi DeBlock ! Respect voor Van den Broucke .
 • jef wouters

  2 maanden geleden
  geen medelijden met die belgische politiekers zij hebben totaal geen respect voor ons dat ervaar ik al 65 jaar
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Zo'n mensen hebben  bovendien groot geluk dat ze tot de categoriebehoren die zich  de allerbeste dokters kan betalen en voor thuishulp kunnen betalen. Veel mensen vergaat het anders wanneer ze door corona getroffen worden. 
 • dina van doren

  2 maanden geleden
  Per ongeluk premier. Vervolgens premier om een pandemie te bestrijden.zij werd ook maar gestuurd door andere er zijn anderen die veel meer schuld hebben dan mevrouw Wilmes
 1. Auto met minderjarigen breekt in drie stukken: 16-jarige jongen overleden
  Leefdaal/Sint-Niklaas

  Auto met minderjari­gen breekt in drie stukken: 16-jarige jongen overleden

  In Leefdaal, een deelgemeente van Bertem, is zondagochtend een 16-jarige jongen uit Sint-Niklaas overleden na een zwaar verkeersongeval. Een andere 16-jarige jongen is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en een 17-jarige uit Leefdaal is lichtgewond. Hij zegt zich niets te herinneren van het ongeval, dus ook niet wie de bestuurder was. Het zou de auto van de vader van één van de jongens zijn, waarmee ze onderweg waren.
 1. Vrouw veroorzaakt ravage met gestolen postbusje
  Play

  Vrouw veroor­zaakt ravage met gestolen postbusje

 2. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend