Dirk Ramaekers over het heden, verleden en de toekomst van de Covid-vaccinatie. "Tevreden? Dat ben ik nooit."
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Ramaekers over het heden, verleden en de toekomst van de Covid-vaccinatie. "Tevreden? Dat ben ik nooit." © Photo News

INTERVIEW. Hoofd vaccinatietaskforce Dirk Ramaekers hield ondanks kritiek vast aan zijn plan: “De pers is eigenlijk nog braaf geweest”

Bakken kritiek kreeg hij de voorbije maanden maar professor Dirk Ramaekers (54) bleef op ieder moment de kalmte zelf aan het hoofd van de vaccinatietaskforce. De man had een plan, en dat plan draait nu goed uit. “Op het moment dat bij iedereen de zenuwachtigheid toeneemt, zakt mijn hartslag.”

47 reacties

 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  "... De man had een plan, en dat plan draait nu goed uit". Prima. En bescheiden. Er zijn er andere, zoals minister Vandenbroucke die met de pluimen willen gaan lopen, die zelfs weddenschappen afsluiten op tv (waar ze niet voor geslaagd zijn). Politici, hé?
 • François De houwer

  3 maanden geleden
  Veel reacties van klagers en zagers die waarschijnlijk enkel maar titels lezen ipv het volledige interview. Sommige reacties zijn wel terecht o.a. de reden waarom er zo negatief gedacht wordt over AstraZeneca door de EU... omdat het deels ontwikkeld is in Groot Brittannië. Had het in Frankrijk ontwikkeld geweest had het probleem minder geweest. Tevens zijn er ook de egoïsten die anti vaccins zijn, hun motto : laat een ander maar het risico ondergaan...
 • Vicky Van Neste

  3 maanden geleden
  Hij is fier dat alle mensen met onderliggende aandoening prioritair ingeënt zijn... bizar dat mijn registratie bij de huisarts hiervan al anderhalve maand is doorgegeven en dat men op de dienst die zich met de vaccinatiestrategie bezighoudt van niks weet en ik dus bij een van de laatsten zal zijn... hun uitleg? "Een foutje in de informatieuitwisseling in de verschillende medische platformen." Bij hoeveel mensen is dit foutje voorgevallen? Dat ze zichzelf vooral vanalles wijs blijven maken.
 • BART DAEMS

  3 maanden geleden
  Door de risicopatienten Astra zeneca te geven heb je ze niet prioritair gevaccineerd want de rest van de bevolking die dan Pfizer en moderna krijgen zijn uiteindelijk eerder volledig gevaccineerd! Veel lucht wordt er verkocht!
 • tom goossens

  3 maanden geleden
  Prioritair vaccineren. Ben risicopatient en heb nog steeds geen uitnodiging. Hier in Leopoldsburg word er maar een paar dagen per week gevaccineerd. Kruissnelheid en prioritair? Jaja