Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

In welk ziekenhuis is de overlevingskans van Covid-19 het grootst? Overheid weet dat, maar wil het u niet vertellen

U maakt als coronapatiënt niet overal evenveel kans op overleven. Sommige ziekenhuizen slagen er beter in om hun patiënten in leven te houden dan andere. De overheid weet exact in welk ziekenhuis de sterfte hoger of lager ligt, maar ze houdt die informatie al maanden geheim. Sterker nog, ze verzet zich actief tegen het openbaar maken van de cijfers. Waarom mag u niet weten waar de coronazorg het best is?

120 reacties

 • Ronny Billiauw

  2 maanden geleden
  wat had je verwacht, met een oude uitgekochte rioolschurk in een nieuw pak en dat als minister
 • patrrik versys

  2 maanden geleden
  Is er dan geen overleg tussen de ziekenhuizen? Leren de dokters niet van de ziekenhuizen waar het beter gaat? In de buurlanden vallen er procentueel gezien ook veel minder doden maar daar is er geen open communicatie over blijkbaar
 • Baldr VanHoek

  2 maanden geleden
  Waarom zouden wij het willen weten als de chaos even groot is in ziekenhuis, woonzorgcentra en overal in het economisch proces? Die mensen zijn niet opgeleid om COVIDXX te behandelen. Dat bewijzen de doden. Ieder normaal mens zou apart personeel en aparte locaties voorzien. Doen ze niet. Gewoon wat noodmaatregelen invoeren maar dat vereist niet per se nog meer nooduitleg. Vijgen na kerst mis en Pasen.
 • tim hendrickx

  2 maanden geleden
  Als zorgmedewerker in een ziekenhuis, ben ik ervan overtuigd dat elk ziekenhuis en elke medewerker zijn uiterste best doet om Covid positieve patiënten te behandelen. Ziekenhuizen in dichtbewoonde steden hebben nu eenmaal meer patiënten die zich aanbieden waardoor er soms moet gekozen worden wie er intensieve zorg kan krijgen en wie niet. Ook door armoede zijn er vaak patiënten die zich te laat aanbieden en daardoor net meer tijdig geholpen kunnen worden.
 • PHILIPPE QUINART

  2 maanden geleden
  N-VA heeft weer iets gevonden. Kan Frieda ons eens zeggen welk belang het heeft om deze cijfers publiek te maken. Maak misschien de realisaties van uw partij eens bekend.
 1. EXCLUSIEF. Het coronarapport dat we niet mochten zien: welke extra informatie kregen ministers en experten, en waarom kregen wij die niet?
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Het coronarap­port dat we niet mochten zien: welke extra informatie kregen ministers en experten, en waarom kregen wij die niet?

  Al sinds het begin van de coronacrisis publiceert de overheid niet alle cijfers en informatie waarover ze beschikt. Wekelijks krijgen ministers, experts en gouverneurs een rapport van Sciensano waar meer in staat dan in het rapport dat de burgers of media te zien krijgen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) bevestigt dat. “Maar die twee rapporten verschillen niet zoveel van elkaar.” Wij konden de hand leggen op het vertrouwelijke rapport van vorige week en telden behoorlijk wat extra pagina’s.
 1. Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen
  Play
  bizar

  Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen

 2. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag