Sinds gisteren kunnen er in het testcentrum van Brussels Airport per dag tot 8.000 vliegtuigpassagiers getest worden die terugkeren uit een rode zone.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds gisteren kunnen er in het testcentrum van Brussels Airport per dag tot 8.000 vliegtuigpassagiers getest worden die terugkeren uit een rode zone. © BELGA

Hoopvolle cijfers: zijn versoepelingen niet zó veraf? “We zijn een gunstig epidemiologisch land in een zee van slechte cijfers”

Bij het begin van dit nieuwe jaar: hoopvol coronanieuws. Als de curves blijven zakken zoals ze doen, bereiken we nog vóór het einde van de maand de drempel van 800 besmettingen per dag, die versoepelingen mogelijk maakt. Tenminste, als alles meezit. Dat wil zeggen: geen calamiteiten met teruggekeerde reizigers, geen pletwals van de Britse variant en geen problemen met de heropening van de scholen.

153 reacties

 • Gerard Teeuws

  1 jaar geleden
  Maak wetten vooraf. Er is verschil tussen afraden en verplichten. 't Is hier een processie van Echternach.
 • Rudy Van Dam

  1 jaar geleden
  Wacht eerst maar af wat er zal gebeuren als er 100000 reizigers uit het buitenland terugkeren! Want als die niet verplicht getest moeten worden, zal de helft zich daaraan onttrekken; evenals aan de quarantaine. Dus aan 7% positiviteitsratio zijn dat 7000 besmettingen, waarvan er minstens 3500 niet gedetecteerd worden! En dan zijn we weer vertrokken. Waarom niet strenger zijn en ELKE terugkeerder VERPLICHT testen en in quarantaine steken (met een enkelband zodat men hun bewegingen kan opvolgen)?
 • Peter Vijverman

  1 jaar geleden
  Wat zou er nu primeren bij onze politici als zij beslissingen nemen? Wat het resultaat is op hun populariteit met verkiezingen in het achterhoofd of wat het voordeel is voor de volksgezondheid.
 • Marina Prevot

  1 jaar geleden
  Ze vallen in herhaling.Versoepelen is terug meer besmettingen is terug strengere maatregelen.Vaccineren!!Waar wachten ze op?Derde golf?Nog een jaartje erbij?Nee bedankt.Genoeg van dees.China binnen het jaar onder controle.Hallo België!Niet alleen de oudere of zwakkere zien af.Ook Gezonde mensen.
 • Pascal Siongers

  1 jaar geleden
  Wanneer gaan er nu eens bekwame mensen beslissingen? Die charlatans en zakkenvullers hebben we al gehad.