Leopold II.
Volledig scherm
PREMIUM
Leopold II. © Photo News

Hoe Leopold II het ‘seksbeest’ van Europa werd: “Bijna niemand heeft weet van het bordeelschandaal”

RoyaltyMysterie troef deze week in de Antwerpse wijk Zurenborg: liet koning Leopold II er destijds een geheim liefdesperron bouwen voor afspraakjes met één van zijn minnaressen? Hoewel er volgens spoorwegbeheerder Infrabel geen aanwijzingen zijn dat het perron ooit heeft bestaan, zou het op zich niet verbazingwekkend zijn mocht koning dergelijke orders gegeven hebben. Zo werden er in de loop der jaren talloze namen op de familiestamboom van de Saksen-Coburg-Gotha’s bijgeschreven: Leopold II stond berucht om zijn losbandige liefdesleven, waarbij hij viel op wel héél jonge meisjes en vaste klant was in de grootste bordelen van Europa.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Een verwoestende brand en een overleden prins na val in de vijver: Koninklijk Kasteel van Laken geeft geheimen prijs
  PREMIUM
  Royalty

  Een verwoesten­de brand en een overleden prins na val in de vijver: Koninklijk Kasteel van Laken geeft geheimen prijs

  De royaltyfans wrijven zich weer in de handen: naar jaarlijkse gewoonte is het Koninklijk Paleis van Brussel de hele zomer lang geopend voor het volk. Het was koning Boudewijn die de ‘opendeurdagen’ in het leven riep, al blijven de schatten van de persoonlijke residentie van de vorst - het Koninklijk Kasteel van Laken - steevast verborgen voor de buitenwereld. Enkel op uitnodiging zwaait Filip de metershoge deuren open, om zich vervolgens met zijn gezelschap terug te trekken in één van de salons in zijn appartement van drie verdiepingen. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat ouder is dan België én groter in oppervlakte dan heel Monaco.
 3. “En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiedenis van koninklijke huwelijken aan het Belgische hof
  PREMIUM
  Royalty

  “En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiede­nis van koninklij­ke huwelijken aan het Belgische hof

  Een prins en prinses die in het huwelijksbootje stappen? Daar móet langdurig liefdesgeluk van komen. Of dat leren de sprookjes toch, want de realiteit zit meestal veel minder romantisch in elkaar. Nu prins Laurent (57) en prinses Claire (47) al een tijdje achtervolgd worden door geruchten dat ze gescheiden zouden zijn, duiken wij in het complexe huwelijksleven van de Saksen-Coburg-Gotha’s door de eeuwen heen. Hoe gelukkig waren onze Belgische vorsten in hun huwelijk? En hoe gingen zij om met kwalijke geruchten en problemen? Een kroniek van ‘stil verdriet’, dat tot op vandaag al twee keer tot een koninklijke scheiding leidde.
 1. “Boudewijn besefte dat hij werd gemanipuleerd door zijn vader en werd een ander soort koning”: zo sterk evolueerde onze monarchie in 190 jaar
  PREMIUM
  Royalty

  “Boudewijn besefte dat hij werd gemanipu­leerd door zijn vader en werd een ander soort koning”: zo sterk evolueerde onze monarchie in 190 jaar

  Op 21 juli is het precies 190 jaar geleden dat Leopold van Saksen-Coburg de eed aflegde als eerste koning der Belgen. De monarchie heeft een lange weg afgelegd, en veel aan macht ingeboet. Van een koning die zwaar door woog op de politieke besluitvorming van de unitaire staat tot een vorst, die alleen nog op federaal niveau enige invloed uitoefent. Van Leopold I tot Filip: zo evolueerde het koninkrijk België.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.