ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Hoe gaat onze zomer eruitzien? Dit voorspellen 9 experten en beleidsmakers

We snakken met z’n allen naar het rijk der vrijheid en een leven zonder belemmeringen. Zal de zomer ons die vrijheid, op z’n minst al deels, kunnen bieden? Wanneer mogen we weer terrasjes doen? Wordt het een vakantie in eigen land? En wat met kampen en evenementen? Uw vragen over de zomer beantwoord.

92 reacties

 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Het grootste probleem is dat ze in steden te dicht op elkaars lip zitten en daardoor zal het virus blijven woekeren. Ze moeten eerst nog een totale lockdown doen om het virus onder de 50 ziekenhuis opname te krijgen. Zo niet wordt 2022 ook een sukkel jaar. Richt je tuin in en je hebt een aangename zomer. Heb je geen tuin ga waar weinig volk is.
 • gilberte Vergaelen

  2 maanden geleden
  Ik zou nog een paar regeringen bijmaken. In plaats van 7 uur te vergaderen, zullen er dat dan ongeveer 12 uur worden of nog ietsjes meer!! Dat de experten onder de middag eens rond lopen in Brussel, daar zie je praktisch niemand meer met een mondmaskers, en diegenen die er één dragen worden nog uitgelachen door de "niet dragers"
 • Johny Deketel

  2 maanden geleden
  Het probleem van België: veel teveel "experten" met mooie praatjes, veel te weinig mensen die ECHT een probleem kunnen oplossen. En daarom lossen ze in China de Coronacrisis op in 6 maanden, in België met Sint Juttemis.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Vanavond op de Duitse TV een heel interessante uitzending gezien over "de corona dictatuur". Het impact op onze vrijheid en op de vrije wil is zeer groot geworden...
 • Clemence Nees

  2 maanden geleden
  Lieve Monique Forret, ik heb me alvast niet laten vaccineren. Na een jaar heb ik geleerd goed op te passen en dat zullen jullie ook moeten doen
 1. Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijnlijk al weken geleden overleden”
  Play

  Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijn­lijk al weken geleden overleden”

  Het lichaam van Jürgen Conings is vanmorgen gevonden in het nationaal park Hoge Kempen in Limburg, niet ver van waar eerder zijn rugzak gevonden werd. Expert justitie Faroek Özgünes: “Het feit dat Conings dood is teruggevonden, is niet echt een verrassing. De afgelopen weken is er gezocht naar sporen en die zijn niet gevonden. Dat wees erop dat hij ofwel zijn vlucht heel goed had voorbereid ofwel dat hij zichzelf van het leven had benomen.” De man is nu gevonden, maar dat is niet het einde van deze zaak: “Hier gaan lessen uit getrokken worden, alleen al binnen Defensie.”
 2. Ook PFOS aangetroffen in bodemstalen in Beveren: “Verder onderzoek nodig om te bepalen of extra stappen nodig zijn”
  Beveren

  Ook PFOS aangetrof­fen in bodemsta­len in Beveren: “Verder onderzoek nodig om te bepalen of extra stappen nodig zijn”

  De PFOS-vervuiling in de omgeving van 3M strekt zich uit tot op het grondgebied van Beveren. Dat blijkt uit bodemstalen die de gemeente liet nemen. “De gemeten concentraties zijn lager dan in Zwijndrecht maar overschrijden wel nog de normen voor agrarisch en natuurgebied”, bevestigt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de toekomst.