EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Delen van Frankrijk kleuren rood: alles wat je moet weten voor je op reis vertrekt

UPDATEHet zuiden en het westen van Europa kleuren steeds roder. Zo ook het zuiden van Frankrijk en Parijs op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Ga je naar Frankrijk? Dan zijn dit de maatregelen waar je deze zomer nog rekening mee moet houden.

15 reacties

 • Joke Weyts

  2 maanden geleden
  Dit komt door de klimaatopwarming. Dit virus overleeft langer door de warmere temperaturen.
 • KRISTOFF JOOSENS

  2 maanden geleden
  U mag 48hr in Frankrijk verblijven zonder enige test dus hoe gaan ze dat controleren? Juist ja, niet dus!
 • Jemille Blanchard

  3 maanden geleden
  Ben juist terug uit Frankrijk. Werd uit het verkeer geplukt om 3 hr s'morgens Controle covid certificaat was ok. Moest zonder boete te krijgen wel aan de kant blijven staan vanwege de avond klok. 3 andere automobilisten,kregen een fikse boete. Voor rijden zonder de juiste documenten,en tijdens de avondklok.
 • Rik Vangaal

  3 maanden geleden
  EU: elk land een ander type identiteitskaarten. De chip op decBelgische kan door politie in veel landen niet gelezen worden. Elk land een ander type rijbewijs (en zelfs andere regels). Elk land een iets anders paspoort voor verre reizen. En omdat diversiteit het motto is zijn de pricedures voor al die documenten ook in elk land verschillend. Over de verkeersregels zal ik maar zwijgen. Kwa diversiteit is de EU niet te kloppen.
 • Henri Papel

  3 maanden geleden
  Daniel dit zou dan de tweede keer zijn dat we thuis moeten blijven Wel ik heb er genoeg van. Ik wens rust. Ik wens een periode te verblijven in een stressloze omgeving! en niet in een regio waar alles kan enmag . En dit straffeloos. Ik nodig je eens uit in een mooi sportpark met een leuk terras. Wel we worden steeds lastig gevallen door een bende achterlijke allochtonen. Politie doet haar best maar kan niet overal tegelijk zijn. Wel dat kom ik niet tegen in het vakantieland waar ik graag ben
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Hoezo corona? Mechels gezin met kleuters op roadtrip door Europa: “Ella en Oscar leren rekenen met dennenappels of schelpjes”
  PREMIUM

  Hoezo corona? Mechels gezin met kleuters op roadtrip door Europa: “Ella en Oscar leren rekenen met dennenap­pels of schelpjes”

  De Grand Canyon in Amerika of de Rocky Mountains in Canada: Oscar en Ella zijn nog maar vijf en drie, toch hebben ze al meer van de wereld gezien dan velen onder ons. En corona of niet, ook nu hebben mama Elke (36) en papa Wouter (39) uit Mechelen hun kroost meegenomen op een trip van zes maanden met de camper door Europa. Maar hoe regelen ze dat allemaal? Hoeveel budget voorzien ze? En wat met die vervelende quarantaineregels? Vanop de bergen in Sardinië leggen ze ons uit hoe roadtrippen ook in coronatijden ‘heaven on earth’ kan zijn.
 2. Glazen lift brengt je naar hoogste punt van nieuw spectaculair uitkijkplatform over New York City

  Glazen lift brengt je naar hoogste punt van nieuw spectacu­lair uitkijk­plat­form over New York City

  Manhattan heeft er nog maar eens een observatiedek bij. Summit One Vanderbilt nestelt zich in het fameuze rijtje met One World Observatory, de Empire State Building, Top of The Rock van het Rockefeller Center en de Edge in Hudson Yards. Allemaal bieden ze fabuleuze uitzichten op New York City. Maar het hoogste punt van het nieuwste uitkijkplatform in New York City bereik je ook nog eens met een adembenemende trip in een volledig glazen lift.
 3. Heel wat Belgen trekken last minute naar zon, VAB-Reisbijstand krijgt 67 procent meer oproepen

  Heel wat Belgen trekken last minute naar zon, VAB-Reisbij­stand krijgt 67 procent meer oproepen

  Heel wat Belgen trekken in september last minute op vakantie naar de zon. Dat meldt mobiliteitsclub VAB deze ochtend. VAB-Reisbijstand kreeg tijdens de eerste tien dagen van september 67 procent meer oproepen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Vooral senioren en gezinnen zonder schoolgaande kinderen hebben hun vakantie uitgesteld tot september. Daarbij speelde ook het kwakkelweer in augustus een rol.