De zoekactie van Conings evolueerde doorheen de weken.
Volledig scherm
PREMIUM
De zoekactie van Conings evolueerde doorheen de weken. © Mine Dalemans

Hoe de zoektocht naar Jürgen Conings plots kantelt: “Strategie veranderde doorheen de weken, maar de locatie nooit”

Dilsen-StokkemEen klein team rond Alain Remue van de Cel Vermiste Personen, federale speurders en een dozijn militairen: meer manschappen zijn er momenteel niet op zoek naar de vermiste militair Jürgen Conings. Een wereld van verschil met de 250 militairen en nog eens zoveel federale agenten die vorige week het Nationaal Park uitkamden. De locatie blijft dezelfde, maar gaat het om een andere zoekstrategie of is er meer aan de hand? “Als Remue wordt ingeschakeld, wordt er in 99 van de 100 gevallen gezocht naar een lichaam”.

 1. De moeizame zoektocht naar Jürgen Conings: “De dreiging is niet volledig verdwenen”
  PREMIUM

  De moeizame zoektocht naar Jürgen Conings: “De dreiging is niet volledig verdwenen”

  Veertien dagen al is de zwaar bewapende militair Jürgen Conings (46) voortvluchtig. Veertien dagen al is er met man en macht naar hem gezocht, ook het voorbije weekend nog. “Hij werd niet aangetroffen”, is het enige wat het federaal parket kwijt wil over de moeizame zoektocht. “De dreiging is niet volledig verdwenen”, zegt minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V). En de vriendin van Jürgen Conings, die voelt zich machteloos.
 2. REPORTAGE. Recreatiedomein Sparrendal: in dit chaletpark leefde Jürgen Conings jarenlang een onopvallend bestaan
  PREMIUM

  REPORTAGE. Recreatie­do­mein Sparrendal: in dit chaletpark leefde Jürgen Conings jarenlang een onopval­lend bestaan

  Voortvluchtig gewapend militair Jürgen Conings (46) woonde enkele jaren onopvallend in een chalet op het recreatiedomein Sparrendal, pal in het Dilserbos waar de voorbije weken meermaals massaal naar hem werd gezocht. Het is ook vlak bij de plaats waar hij zijn auto achterliet. Wij trokken naar het doorgaans rustige domein in het groen om er met de bewoners te praten, zeer tot tegenzin van de bestuursraad van Sparrendal. Zo herinneren zij zich Conings. “Zijn sociale contacten had hij niet hier”.