Terwijl Turks president Erdogan en Charles Michel zich schikten op hun vergulde stoelen, raakte Commissie- voorzitster Von der Leyen zichtbaar geïrriteerd. Ze bleef even staan en stamelde duidelijk hoorbaar 'euhm' .
Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl Turks president Erdogan en Charles Michel zich schikten op hun vergulde stoelen, raakte Commissie- voorzitster Von der Leyen zichtbaar geïrriteerd. Ze bleef even staan en stamelde duidelijk hoorbaar 'euhm' . © via REUTERS

Hoe Charles Michel zich onpopulair maakte: “Desnoods had hij er zelf een stoel moeten bijsleuren”

Charles Michel heeft zich niet populair gemaakt. Op een topoverleg met Turks president Erdogan, waar hij samen met Ursula von der Leyen de EU vertegenwoordigde, bleef hij doodleuk zitten, toen de Duitse Commissievoorzitter geen zitplaats kreeg aangeboden. Online vingers wijzen beschuldigend naar Michel, maar ook Erdogan én het EU-team zouden schuld treffen. “Dat er twee stoelen staan en niet vier, gebeurt heel bewust en is onmogelijk toevallig.”

164 reacties

 • Roger Vanthillo

  2 weken geleden
  Wat verwacht je van een man die, zoals hij bewees als mislukte premier, enkel zijn eigen carrière in 't oog houdt. Blijkbaar moet men om voorzitter te worden van de Europese raad bereid zijn om braaf aan 't handje te lopen van Merkel en Macron.
 • Godfried Maas

  2 weken geleden
  als onze Charel naast Ursula op de sofa was gaan zitten ,had Erdogan lik op stuk gehad
 • Ian Vandenbossche

  2 weken geleden
  Het boertig gedrag van Michel straalt af op ons land. In België wonen een paar miljoen mensen die een geloof belijden die ook de vrouw op een ‘lagere’ plaats stellen. Door zijn gebrekkige sociale competentie geeft hij koren op de molen.
 • Jean Van Rompaey

  2 weken geleden
  Michel had gewoon op de grond moeten gaan zitten.
 • Liliane Grauls

  2 weken geleden
  Deze dame heeft het ver gebracht, is de voornaamste persoon in de Europese gemeenschap en mag daar automatisch respect voor krijgen. Zich de stoelen toe-eigenen en dan de bijgaande reactie, gaat niet! Ik zou sappristie gezegd hebben en hen eens goed bekeken.
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Ella (29) spot sluikstorters en pakt autosleutel af tot ze alles weer opgeruimd hebben
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters en pakt autosleu­tel af tot ze alles weer opgeruimd hebben