Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

HLN ONDERZOEK. Labo's van experts wonnen jackpot: 20 miljoen euro voor coronatesten die nooit zijn uitgevoerd

Er is het voorbije anderhalf jaar veel geld verdiend met coronatesten. Vooral de universitaire labo’s - waar prominente experten aan verbonden zijn - wonnen de jackpot. Ze ontvingen zelfs miljoenen voor coronatesten die nooit zijn uitgevoerd. De federale overheid betaalde ook te veel voor de testen die wél geanalyseerd werden. Oppositiepartij N-VA spreekt van verspilling. Wij zochten uit hoe zo’n lucratieve deal tot stand is kunnen komen en hoeveel ermee verdiend werd.

216 reacties

 • Sander Van beurden

  1 dag geleden
  Het ergste van al is ook nog dat het steeds de media moet zijn die de fraude ontdekt. In de politiek slapen ze gewoon door. Tis toch niet hun geld.
 • patrick feyen

  1 dag geleden
  Er is nog veel meer huisartsen krijgen via ziekenfonds 20 euro extra per patient die ze ontvangen of voor een voorschrift, vraag maar eens een jaaroverzicht aan bij uw ziekenfonds, maar ze zijn zo overwerkt?
 • Natascha VERCAUTEREN

  1 dag geleden
  Hoeveel zaken gaan er zo nog aan het licht komen?Wat voor een incompetente regering hebben wij in godsnaam?
 • pierre de smet

  2 dagen geleden
  Bijna dagelijks lees je zaken die niet door de beugel kunnen , en vooral het gaat steeds om geld en veel . Mensen die roepen op een nieuwe regering denk met VB en PVDA wel ik zou niet graag in hun schoenen staan . Waar gaan zij dat geld halen die nu door ramen en deuren wordt buitengegooid ? Dus zullen we met dezelfde onbekwamen blijven zitten .
 • Carina Goedertier

  2 maanden geleden
  Het onterechte teveel betaalde geld zo vlug mogelijk terugvorderen en ook eens mindere en meer bekwame mensen verantwoordelijk maken. In deze regering strooien ze met geld. Schandalig ! En de gewone werkende mensen maar pluimen. Hebben die politiekers met zo een gigantisch loon plus vergoeding geen schuldgevoel tegenover iemand die met veel minder moeten toekomen.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Zachte maar grijze en regenachtige dag, daarna opnieuw kouder
  Weernieuws

  Zachte maar grijze en regenachti­ge dag, daarna opnieuw kouder

  We krijgen dinsdag een grijze en regenachtige dag, met maxima die schommelen tussen 5 en 11 graden. Dat meldt het KMI. In de Ardennen moet men rekening houden met slechte zichtbaarheden boven het smeltende sneeuwdek. De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee uit westelijke richtingen. De rukwinden kunnen oplopen tot 60 km per uur. Ook woensdag begint nog eerder zacht, daarna wordt het kouder.