Virologen Erika Vlieghe, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst met hun portretten, geschilderd door HLN-lezer Noël Verfaillie op basis van foto’s die in deze krant verschenen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Virologen Erika Vlieghe, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst met hun portretten, geschilderd door HLN-lezer Noël Verfaillie op basis van foto’s die in deze krant verschenen zijn. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

HLN-lezer en kunstschilder Noël Verfaillie verrast virologen met portretschilderijen: “We zien er beter uit op doek dan in het echt”

Aan beenharde kritiek en persoonlijke verwensingen geen gebrek, woordjes van dank, laat staan geschenken, zijn zeldzamer in het leven van onze virologen. Des te specialer de attentie die ze ontvingen van kunstschilder Noël Verfaillie (70) uit Smetlede: fraai geborstelde portretschilderijen op basis van foto’s uit deze krant. “Heel bijzonder”, klonk het unisono vanonder de mondmaskers. “We zien er beter uit op canvas dan in het echt.”

26 reacties

 • Peggy Collsrt

  4 dagen geleden
  idd heel mooi ze glunderen erop knap werk en verdienen het heel erg
 • Elke De Vleeschouwer

  4 dagen geleden
  Zoals erika zegt , een mooi aandenken aan een memorabele tijd. Dit zou bij mij in de living hangen.
 • karel daneeels

  4 dagen geleden
  daarop zwijgen ze tenminste een echte verademing
 • kris deka

  4 dagen geleden
  Mooi geschilderd, beetje de lichte tint A la tuymans.
 • Isabella Serluppens

  4 dagen geleden
  Amai , echt schitterend ,zeer mooi gedaan CHAPEAU ... Proficiat .
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Pieter Aspe rondt zijn zomerthriller af, aflevering 57: ‘Gaetan wordt bedreigd: ‘Je pietje gaat eraf’’
  PREMIUM

  Pieter Aspe rondt zijn zomerthril­ler af, aflevering 57: ‘Gaetan wordt bedreigd: ‘Je pietje gaat eraf’’

  Je kon er deze zomer bijna je klok op gelijk zetten. Elke dag, om 14 uur, stuurde Pieter Aspe een aflevering in van de zomerthriller die hij samen met onze lezers schreef. Maar bij deel 55 zat een moeilijke boodschap. “Hier stopt het voorlopig. Lange teksten schrijven lukt niet meer. Ik ben doodop.” De vader van Van In werd opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is Aspe hersteld en heeft hij het verhaal over de overleden weldoener Frank Flamand, wiens erfgenamen mee de dood worden ingesleurd, kunnen afronden. De laatste hoofdstukken van de pageturner kan u hier dagelijks lezen. Vandaag aflevering 57: ‘Gaetan wordt bedreigd: ‘Je pietje gaat eraf’’
 1. Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatietest?
  Play
  Da's Liefde

  Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatie­test?

 2. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen