Omdat minister Dedonder het parlement op voorhand geen inzicht in het onderzoek had gegeven, besloot men het debat te verlaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Omdat minister Dedonder het parlement op voorhand geen inzicht in het onderzoek had gegeven, besloot men het debat te verlaten. © BELGA

Het grote blunderboek: intern legerdocument legt opeenstapeling van fouten bloot in zaak-Jürgen Conings

De militaire inlichtingendienst heeft geblunderd in de opvolging van Jürgen Conings. Maar ook elders zijn ernstige fouten gemaakt. Dat leert een intern legeronderzoek dat woensdag werd voorgesteld door minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Dat de ene legerdienst niet weet waar de andere mee bezig is, is maar één fout uit een lange rij. Een overzicht.

40 reacties

 • Fons Dewaele

  1 maand geleden
  Pierre Van den Wijngaert, het leger moet dit blunderboek niet goedpraten, zij kan enkel werken en uitvoeren met de middelen dat ter beschikking gesteld wordt door de politiekers. Jaar na jaar worden de toegekende middelen ingekort of geschrapt, maar het leger moet de dag van vandaag steeds meer taken uitvoeren, het is niet voor niks dat er zovele personeelsleden er de brui aan geven. Dit dankzij de beterwetende politiekers. Daar al eens aan gedacht??
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Blunder na blunder maar natuurlijk is weer niemand schuldig.
 • Louis Vanarwegen

  1 maand geleden
  Blunder boek over De Donder haar zelf, alle schuld op een ander, om haar onkunde te verbergen
 • Pierre Van den Wijngaert

  1 maand geleden
  Hoe gaat het leger en de politiek dit blunderboek goedpraten?ik denk dat alle media zal ingezet worden om hun blazoen op te smukken
 • Lieve Peeters

  1 maand geleden
  Nagaan wie verantwoordelijk is en onmiddellijk ontslaan. Dit gaat zo ook in de privé !! Het leger is geen uitzondering.