Shutterstock / Karl Bruninx
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Karl Bruninx

Het goede voornemen om gezonder te leven dit jaar? Sandra Bekkari legt uit hoe je dat aanpakt: “Drastische veranderingen zijn een succesrecept om te falen”

De absolute nummer één van goede voornemens bij de start van het nieuwe jaar is een gezondere levensstijl: afvallen, sporten, evenwichtiger eten … Voedingsdeskundige Sandra Bekkari helpt met haar coachingprogramma Change for Good iedereen die goede voornemens waar te maken. “Met een haalbaar stappenplan en wat extra motivatie lukt het zéker.”

3 reacties

 • ANDREA HERMANS

  10 maanden geleden
  ik sluit me aan bij Hilde Van Tienen: Wat is de naam van dit medicijn zodat ik mijn huisarts er kan over aanspreken. DBV A.Hermans
 • johan ruell

  1 jaar geleden
  Ben 60 jaar juist geworden, vroeger ook gerookt tot 47 jaar, gestopt van de ene dag op de andere na een longontsteking, ben daarna verdikt maar gezien ik 3-4 keer per week 6-8 kilometer ga lopen, nu nog altijd op gewicht. Daarvoor veel gevoetbald van jongsaf aan. En veel groenten en fruit en dan komen de meesten er wel. Maar ja, niet iedereen heeft karakter.
 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  ja ja, zo heb ik er al honderden weten falen. Geleidelijk minderen is de pest. Gewoon stoppen en een beetje karakter hebben is de enige manier. Ik ben zo gestopt met roken (2 pakjes per dag) en met alcohol.
 1. Een detoxkuur tijdens de feestdagen: goed voor je lijf of niet? Diëtiste Sanne Mouha onthult hoe je het wél doet
  PREMIUM

  Een detoxkuur tijdens de feestdagen: goed voor je lijf of niet? Diëtiste Sanne Mouha onthult hoe je het wél doet

  Detoxen door enkele dagen niet veel meer dan sapjes of smoothies te consumeren: door popster Lizzo kwam het vorige week weer uitvoerig in het nieuws. Klinkt ook best interessant, je lichaam kunnen ‘ontgiften’. Zeker tijdens de feestdagen, wanneer we de ene na de andere copieuze maaltijd verorberen. Maar is een detoxkuur daar de beste methode voor? Of zijn er gezondere manieren om je lichaam de komende weken in vorm te houden? Diëtiste Sanne Mouha onthult haar favoriete ‘detox’-methodes. “Liever een dag vol feestmalen dan een vijfgangenmenu op een uur.”
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.