Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Geloof me: tegenover de CEO van een BEL20-bedrijf is Simon Mignolet maar een kleine jongen”

Belgisch voetbalNiemand die de discussie over de bijdragen van het voetbal uit zoveel verschillende hoeken kan bekijken als Michel Maus. Professor fiscaal recht. Lid van het befaamde expertenpanel van de Pro League die twee jaar geleden al probeerde 25 miljoen vanuit het voetbal naar de schatkist te doen vloeien. En sinds twee jaar ook ingeschreven als makelaar. Is de 30 miljoen extra sociale bijdragen veel of weinig? Wie gaat het voelen? Vijf pertinente vragen en antwoorden over de felomstreden RSZ-regeling die op de schop gaat.

76 reacties

 • ivan de ridder

  2 weken geleden
  Mijnheer Mickey Mouse, ik kan niet geloven dat u achter dit systeem kan blijven staan. Ja deze sector levert jobs op en aldus belastingen onder enige vorm, maar kan de hoeveelheden geld die naar de bobo's en 'halve goden' van koning voetbal vloeien NIET LANGER rechtvaardigen. Nu probeert u deze kritiek af te wenden naar de bedrijvensector waar sommige CEOs idd ook veel geld binnenrijven. Het gehele systeem mag eens fair uitgetekend worden. En u noemt zich professor recht?
 • Kristel De cock

  2 weken geleden
  Er moet een fiscale evenredigheid zijn voor iedereen a rato van inkomen, geen plafonds, welke ook je veranwoordelijkheden zijn
 • Joel Vandermeeren

  2 weken geleden
  Iedereen gelijk voor de wet ik kan op 33 j ook niet rentenieren. Is het normaal dat de rijksten niks of nauwelijks moeten betalen. De armste mag altijd het meeste ophoesten. Heb je 4 miljard op je rekening staan dan gaan alle deuren open en krijg het geld zo. Heb je 4€ dan kan je die afgeven en laten ze je verkrotten.
 • Peter Knaap

  2 weken geleden
  Dan starten de spelers toch een bedrijfje op en bieden hun diensten aan een voetbalclub.
 • Bruno willems

  2 weken geleden
  Een ceo is verantwoordelijk voor de mensen die er werken de productie en en moet zich verantwoorden tegenover de aandeelhouders een voetballer juist tegenover zijn werkgever