Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Fraude bij aankoop miljoenen mondmaskers? Nieuwe foto’s en video’s tonen hechte banden tussen hoofdrolspelers

Er duiken nieuwe elementen op in het onderzoek naar mogelijke fraude bij de aankoop van miljoenen stoffen mondmaskers door de Belgische overheid bij het Luxemburgse Avrox. Foto’s en video’s onthullen hoe twee hoofdrolspelers in het dossier elkaar wel héél goed kennen. Ook de politie zou ondertussen over de beelden beschikken.

 1. LIVE. Overlegcomité verbiedt niet-essentiële reizen naar buitenland - kappers kunnen heropenen op 13 februari
  Play

  LIVE. Overlegco­mité verbiedt niet-essentiële reizen naar buitenland - kappers kunnen heropenen op 13 februari

  De eerste beslissingen van het Overlegcomité sijpelen stilaan binnen. Zo komt er een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland tot 1 maart. Kappers en andere niet-medische contactberoepen mogen op 13 februari weer open, áls de cijfers goed genoeg zijn. Ondertussen stijgt het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land licht en ook de positiviteitsratio daalt niet meer. Wel daalt het gemiddeld aantal overlijdens met bijna 10 procent. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Werd er gesjoemeld bij aankoop van miljoenen mondmaskers door overheid? Factuur aan mysterieuze firma trekt aandacht van politie
  PREMIUM

  Werd er gesjoemeld bij aankoop van miljoenen mondmas­kers door overheid? Factuur aan mysterieu­ze firma trekt aandacht van politie

  De Belgische overheid kocht in juni miljoenen stoffen mondmaskers bij een onbekende Luxemburgse firma. Die deal ter waarde van 45 miljoen euro wordt vandaag nog steeds onderzocht door de politie. Wij doken in het dossier en ontdekten een factuur die nooit eerder aan de oppervlakte kwam. Ze roept veel vragen op. Vragen waarop de betrokken partijen bovendien weigeren te antwoorden. Werd er gesjoemeld?
 2. Joodse woordvoerder: “Als besmettingscijfers echt vier keer hoger liggen moeten inwoners uit die wijken sneller vaccin krijgen”
  Play

  Joodse woordvoer­der: “Als besmet­tings­cij­fers echt vier keer hoger liggen moeten inwoners uit die wijken sneller vaccin krijgen”

  Alle inwoners uit twee Joodse wijken in Antwerpen worden opgeroepen om zich te laten testen op Covid-19. Het aantal besmettingen ligt daar de laatste dagen vier keer hoger in vergelijking met het stedelijke gemiddelde. “Als blijkt dat dat werkelijk zo is, vind ik dat die twee buurten prioriteit moeten krijgen voor de vaccinaties”, stelt Hans Knoop als woordvoerder van het Forum der Joodse organisaties bij HLN LIVE.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"