Alleenstaanden - ook met een hond - mogen twee mensen uitnodigen op het kerstdiner, maar steeds meer Vlamingen zeggen openlijk er hun voeten te zullen aan vegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Alleenstaanden - ook met een hond - mogen twee mensen uitnodigen op het kerstdiner, maar steeds meer Vlamingen zeggen openlijk er hun voeten te zullen aan vegen. © ANP

Familie en relaties onder druk: volgen we de regels met kerstavond of doen we vierkant ons goesting?

‘We doen met Kerst waar we zin in hebben!’ tegenover ‘We gaan strikt alle regels volgen. En we nodigen mijn moeder uit.’ Weg sfeer en Kerstmis is pas over een maand. Nu de regels voor de feestdagen zijn uitgelegd, laaien de tegenstellingen zo hoog op dat familierelaties zwaar onder druk staan en vriendschapsbanden worden verbroken.

92 reacties

 • Rita Willems

  1 jaar geleden
  Even op de tanden bijten en geloven in onze strijd tegen covid. Het gaat de goede kant uit, maar we zijn er nog niet. Ook voor ons een eenzame kerst en nieuwjaar, vooral omdat mijn man zijn verjaardag op 1januari is. Dit jaar geen feest, geen samen zijn met ons 5+partners kinderen en 11+2 partners kleinkinderen, maar bij leven en gezondheid, volgend jaar. FEEST...Daarom aan iedereen sterkte en geduld. Warme knuffels van ons beidjes uit Eeklo.
 • MARCEL GOOSSENS

  1 jaar geleden
  Denk erom...dit is niet eenmalig dat we de feestdagen niet kunnen vieren !!!Volgend jaar rond deze tijd hebben we een exacte copie van de maatregelen van nu !!!Ze zullen het ons blijven verbieden om te feesten !!!Onder het mom van "ja maar het virus kan altijd terugkeren en opflakkeren" zullen ze ons blijven gevangen houden !!!Je gelooft me misschien niet maar je zal wel zien !!!!!
 • Fatima Benaoudia

  1 jaar geleden
  Hoe is dat mogelijk kunnen sommige mensen eens niet voor 1keer niet aan hun eigen denken het hangt zo veel er van af ,dat ze Kerstmis in de ziekenhuizen vieren ze zullen eens zien wat er daar gebeurt met personeel en de zieke mensen, stomme mensen!!!
 • Paul Oosterlinck

  1 jaar geleden
  Dat er voor het openbare leven regels zijn zoals mondmaskers, winkelrichtingen enz akkoord. eenmaal men zo ver gaat dat men ook beslist wie op welke stoel mag zitten binnen uw privéwoning...dat gaat voor mij écht te ver en neen uiteraard geef ook ik geen massafeest !!!!
 • Marc Formesyn

  1 jaar geleden
  bekijk het positief : geen feest is geen stress ! Lekker lang slapen , geen gedoe met kookboeken, geen trammelant in de supermarkt , geen kopbrekens over cadeautjes , geen afwas en geen gropte vuilniszak .En de volgende dag geen kater en geen indigestie !! Prachtig toch !
 1. Van Quickenborne pleit voor invoering "verminderde toerekeningsvatbaarheid"

  Van Quickenbor­ne pleit voor invoering "verminder­de toereke­nings­vat­baar­heid"

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) pleit voor de invoering van een "verminderde toerekeningsvatbaarheid". Die moet het mogelijk maken dat mensen met bijvoorbeeld een verslaving of psychische problemen, bij wie een grotere kans op recidive bestaat, zowel kunnen worden bestraft als een behandeling kunnen krijgen. Daarbij wil hij dat een terbeschikkingstelling indien nodig levenslang kan duren.